• Σεπτέμβριος 7, 2018
Η παροχολογία Τσίπρα με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι καθοριστικής σημασίας για την διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης στην αγορά.
Ποιος είναι ο πιο πιθανός στόχος για το ελληνικό χρηματιστήριο;
Οι 630 μονάδες ή οι 750 μονάδες;
Ο καταιγισμός ρευστοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν είναι μονοδιάστατος.
Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ αρνητικών παραμέτρων έχουν επιδράσει.
-Παροχολογία Τσίπρα
-Εκροές από τις αναδυόμενες αγορές
-Κρίση στην Ιταλία
-Αρνητική έκπληξη από τα αποτελέσματα των τραπεζών στην Ελλάδα τα οποία ήταν πολύ άσχημα.
Η παροχολογία Τσίπρα με αφορμή την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα είναι καθοριστικής σημασίας για την διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης στην αγορά.
Εάν η παροχολογία εν μέσω τόσο αρνητικού περιβάλλοντος προβληματίσει τους επενδυτές, τότε από Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου ξεκινάει sell off στο χρηματιστήριο και στις τράπεζες με πρώτη στάση τις 630 ούτε καν τις 650 μονάδες.
Εάν η παροχολογία Τσίπρα κινηθεί σε ένα επίπεδο που δεν θα…απογοητεύσει τους επενδυτές…η αγορά θα μπορούσε να επανέλθει σταδιακά στις 750 μονάδες.
Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, το αναφέρουμε από τις αρχές Μαΐου 2018 ότι το ελληνικό χρηματιστήριο τα έχει δει τα υψηλά έτους.
Είναι πιθανό το ελληνικό χρηματιστήριο να κλείσει για το 2018 κάτω από τις 800 μονάδες, πάντα στο πολύ αισιόδοξο σενάριο.
Οι εκτιμήσεις για αγορά στις 1000 μονάδες ή 1200 μονάδες προφανώς είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Είναι αληθές ότι μεγάλο μέρος των διεθνών επενδυτών προβληματίστηκε πάρα πολύ από τα αποτελέσματα των τραπεζών στο α΄ 6μηνο του 2018.
Οι ελληνικές τράπεζες έδειξαν δομικές αδυναμίες, έδειξαν ότι απέχουν πολύ από την σταθεροποίηση ενώ η πίεση στα κεφάλαια και στα προ προβλέψεων έσοδα απέδειξε ότι ακόμη ο κλάδος διατρέχει κινδύνους.
Η Εθνική τράπεζα π.χ. διαπραγματεύεται στα 0,1970 ευρώ προ RS ή 1,97 ευρώ, η Eurobank 0,66 ευρώ και η Πειραιώς σχεδόν 66% χαμηλότερα από την τιμή της αύξησης του 2015.
Τελειώνει το 2018, έχουν περάσει 3 χρόνια από τις αυξήσεις του 2015 και ο κλάδος δεν έχει καταφέρει να ανακάμψει.
Το 2018 ως χρονιά έχει χαθεί οπότε οι τράπεζες δεν έχουν σπουδαία περιθώρια ανόδου.
Π.χ. η Alpha bank για να ξαναβρεθεί στα 2 ευρώ από 1,4 ευρώ της τρέχουσας περιόδου χρειάζεται αύξηση 42% και οι λόγοι για να σημειωθεί αυτή η άνοδος δεν συντρέχουν.

Πηγή .bankingnews.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ