Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  • Οκτώβριος 30, 2015

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν τις συναλλαγές τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην τελευταία συνεδρίαση του Οκτωβρίου,  παίρνοντας δυνάμεις από τις αγορές της Ασίας.

Οι ασιατικές αγορές ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές του Οκτωβρίου, έχοντας σημειώσει την καλύτερη μηνιαία επίδοση σε διάστημα έξι ετών.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,14% στις 376,10 μονάδες και ο Stoxx 50 κινείται 0,16% υψηλότερα.

Νωρίτερα, οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία διατηρήθηκαν αμετάβλητες  σε σχέση με τον Αύγουστο ήταν οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο, με τους οικονομολόγους να δηλώνουν ότι μια εύρωστη αγορά εργασίας και οι σταθερές αυξήσεις των μισθών θα τονώσουν τις δαπάνες των νοικοκυριών λίγο πριν από την σημαντική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο γερμανικός DAX κινείται 0,31% υψηλότερα, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,34% και ο αγγλικός FTSE 100 βρίσκεται με οριακές μεταβολές.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35  υποχωρεί 0,25%, ο πορτογαλικός PSI 20 ενισχύεται 0,44% και ο ιταλικός ΜΙΒ κινείται 0,49% υψηλότερα.

Η BBVA ανακοίνωσε ζημιές 1,06 δισ. ευρώ για το τρίμηνο, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη των 601 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε πριν από ένα χρόνο. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές 880 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet.

Υψηλότερα κατά 14% διαμορφώθηκαν τα κέρδη γ΄ τριμήνου της BNP Paribas, της μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας, κυρίως των μεγαλύτερων εσόδων από το trading.

Πηγή:capital.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ