Χ.Α.: Αναβάλλεται μέχρι… νεωτέρας η στάση στις 700 μονάδες

  • Οκτώβριος 21, 2015

Το τοπίο… σκοτεινιάζει στην εγχώρια αγορά καθώς η αναμενόμενη για σήμερα συνεδρίαση του EuroWorkingGroup, η οποία θα ξεκλείδωνε την υποδόση των 2 δισ. ευρώ, αναβλήθηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι θεσμοί αδυνατούσαν να ολοκληρώσουν την αποτίμηση που θα παρουσιαζόταν στο EWG καθώς πάρα πολλά προαπαιτούμενα είναι σε εκκρεμότητα.

Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές  στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς  οι επενδυτές αναμένουν και το νέο νομικό πλαίσιο που θα καθορίσει την τρίτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μέσα σε διάστημα δύο ετών. Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη, μία από τις μεγαλύτερες ελβετικές τράπεζες, η Credit Suisse, θα κληθεί να προχωρήσει σε ΑΜΚ 6,3 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της και της ενίσχυσης του δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας.

Ο Γενικός Δείκτης τιμών κινείται με οριακή άνοδο ενώ  από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει και πάλι η μετοχή της ΕΤΕ καταγράφοντας άνοδο 4,37% υπερβαίνοντας τα 0,71 ευρώ. Αν δεν αλλάξει η εικόνα της μετοχής, αυτή θα είναι η πέμπτη κατά σειρά ανοδική συνεδρίαση για την ΕΤΕ, ενώ η μετοχή έχει…τρέξει 78% μέσα σε 14 συνεδριάσεις!

Νωρίτερα η ΕΤΕ έβγαλε ένα trading update με τα κέρδη προ προβλέψεων να ανέρχονται στα 421 εκατ. ευρώ το β’ τρίμηνο.

Μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης, η μετοχή της ΔΕΗ πέρασε σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας άνοδο 2,91% και ακολουθούν ενδεικτικά οι  Alpha Bank (+2,11%), Τρ. Πειραιώς (+1,23%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,14%), Ελλάκτωρ (+1,13%), Folli Follie (+1.41%) και Motor Oil (+0.58%).

Στον αντίποδα παραμένουν οι ΕΥΔΑΠ (-2,06%), ΤΕΝΕΡΓ (-1,43%), Lamda Development (-1,08%) και Τιτάνας (-0,96%).

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η Frigoglass καταγράφει κέρδη 3,88%, ο Φουρλής ενισχύεται 2,55% και η ΜΙΓ (+1,19%) ενώ τα ΕΛΚΑ υποχωρούν 4,55% . Η Τρ. Κύπρου κινείται 0,6% χαμηλότερα στα 0,167 ευρώ ενώ ο Σαράντης σημειώνει άνοδο 1,94% στα 7,34 ευρώ.

Στην αγορά παραγώγων, ο ΟΤΕ έχει συγκεντρώσει το μεγαλύτερο όγκο συμβολαίων, 284, ενώ το συμβόλαιο του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης κινείται κοντά στη θεωρητική του τιμή.

Η συναλλακτική δραστηριότητα είναι μέτρια και διαμορφώνεται στα 11,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή:capital.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ