Οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων θα διαμορφώσουν την πορεία του ΧΑ βραχυπρόθεσμα – Στο επίκεντρο οι τράπεζες

  • Ιανουάριος 4, 2017
Μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών – Κλειδί η πορεία της αξιολόγησης
Τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έχει συμπληρώσει το ΧΑ και οι αναλυτές εκτιμούν ότι σήμερα μπορεί να εκδηλωθούν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Περιμένουν πάντως οι τράπεζες να παραμείνουν στο επίκεντρο και να συνεχίσουν να τραβούν το επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς παρατηρούνται αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και τοποθετήσεις σε αυτές.
Ωστόσο, το βασικό θέμα που αντιμετωπίζει η αγορά παραμένει το θέμα της δεύτερης αξιολόγησης και όσο καθυστερεί το κλείσιμο της επηρεάζονται αρνητικά οι προοπτικές του ΧΑ.

IBG

Οι αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων θα κατευθύνουν την αγορά βραχυπρόθεσμα, με τις τράπεζες να τραβάνε πιθανότατα το περισσότερο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Euroxx

Περιμένουμε το ΧΑ να συνεχίσει να κινείται υψηλότερα με τις τράπεζες να είναι στο επίκεντρο καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων και τοποθετούν νέα κεφάλαια.

Beta

Μετά από 4 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι στα πιθανά ενδεχόμενα σήμερα, ενώ οι επενδυτές θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στους κυριότερους καταλύτες που επηρεάζουν την αγορά ομολόγων και την αγορά κεφαλαίου (οι συνομιλίες για τη δεύτερη αξιολόγηση και τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους).
Πηγή bankingnews

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ