Κέρδη για τρίτη διαδοχική εβδομάδα στη Wall Street

  • Οκτώβριος 18, 2015

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Παρασκευής οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καταφέροντας να συμπληρώσουν την τρίτη διαδοχική εβδομάδα κερδών.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη η Wall Street ανέκτησε δύο σημαντικά ψυχολογικά επίπεδα τα οποία διατήρησε και σήμερα, με τον S&P να κλείνει πάνω από τις 2.000 μονάδες και τον Dow Jones πάνω από τις 17.000 μονάδες.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 74,22 μονάδες (0,43%) και έκλεισε στις 17.215,97 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,8%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 16,59 μονάδων (0,34%) φτάνοντας τις 4.886,69 μονάδες, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα 1,2% υψηλότερα. Ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 9,25 μονάδων (0,46%) κλείνοντας στις 2.033,11 μονάδες, το καλύτερο επίπεδό του από τις 20 Αυγούστου.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 24 έκλεισαν σε θετικό έδαφος και 6 σε αρνητικό. Οι πρωταγωνιστές της ημέρας.

Στο μεταξύ, στα ADRs ελληνικών εταιρειών στη Wall Street, η Εθνική Τράπεζαολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη $0,1 ή σε ποσοστό 14,29% και έκλεισε στα 0,80 δολάρια.

Στα μάκρο της Παρασκευής, υποχώρησε το Σεπτέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ σε μια νέα ένδειξη ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας αρχίζει να πιέζει τη ζήτηση για αμερικανικά αγαθά. Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,2% το Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, όπως ανακοίνωσε η Federal Reserve. Αυτός ήταν ο δεύτερος διαδοχικός μήνας υποχώρησης της παραγωγής, αν και η πτώση του Αυγούστου ήταν λιγότερο έντονη απ’ ό,τι είχε αναφερθεί αρχικά. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, η παραγωγή υποχώρησε 0,1% τον Αύγουστο έναντι της αρχικής εκτίμησης για πτώση 0,4%.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η General Electric ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου έσοδα και κέρδη για το γ΄ τρίμηνο, καθώς τα κέρδη βελτιώθηκαν στις βασικές βιομηχανικές της δραστηριότητες. Συνολικά, η GE ανακοίνωσε κέρδη 2,51 δισ. δολαρίων ή 25 σεντς ανά μετοχή, σε σχέση με τα κέρδη 3,54 δισ. δολαρίων ή 35 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Honeywell International Inc. για το γ΄ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 1,26 δισ. δολ. ή 1,60 δολ. ανά μετοχή από 1,17 δισ. δολ. ή 1,47 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 1,54 δολ. ανά μετοχή σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Στο μεταξύ, η Alibaba Group Holding Ltd. φέρεται να έχει παρουσιάσει πρόταση για την εξαγορά του μεριδίου που δεν κατέχει στην κινεζική ιστοσελίδα video Youku Tudou Inc. έναντι 3,6 δισ. δολ. μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης. Ειδικότερα, η Alibaba προσφέρει 26,60 δολ. ανά μετοχή για το 81,7% της Youku που δεν κατέχει ήδη.

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ