Μεγάλος τζίρος, μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο

  • Νοέμβριος 26, 2019

Συναλλαγές 146 εκατ. ευρώ έφερε το rebalancing στους δείκτες MSCI με τον Γενικό Δείκτη να οπισθοδρομεί στις 891 μονάδες. Σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Εθνική ο μεγαλύτερος τζίρος. Στον τραπεζικό κλάδο η μεγαλύτερη πίεση. Η εικόνα στα blue chips.

Συνεδρίαση που κούρασε όσους είχαν την υπομονή να την παρακολουθήσουν από αρχής μέχρι τέλους, η σημερινή, καθώς το σύνολο των traders επέλεξαν την στάση αναμονής περιμένοντας πιθανές ευκαιρίες και ακραίες μεταβολές που θα μπορούσε να διαμορφώσει το rebalancing, από τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών MSCI και αφού ήταν κοινή πεποίθηση μεταξύ των Αναλυτών, οι πιθανές ελεγχόμενες εκροές, λόγω της αύξησης της βαρύτητας των Κινεζικών μετοχών, στις Αναδυόμενες Αγορές.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι βασικοί δείκτες του Χ.Α. κινήθηκαν μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, ενώ συνεχίστηκε η επενδυτική αδράνεια, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, όσον αφορά τις μετοχές μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Το “ερώτημα του εκατομμυρίου”, με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν οι εντυπωσιακά θετικές εκπλήξεις από τα συνεχιζόμενα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοινώνουν οι Εισηγμένες, είναι αν στις τρέχουσες αποτιμήσεις η Εγχώρια Αγορά έχει κεφαλαιοποιήσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις σε Τράπεζες, Επιχειρήσεις, Οικονομία, όπως και αυτές στις Αγορές Κρατικών και Εταιρικών ομολόγων, αλλά και τις τελευταίες αξιολογήσεις από Διεθνείς Οίκους.

Σε μία τέτοια περίπτωση, το εγχείρημα της κίνησης προς νέα υψηλά και προς τετραψήφια νούμερα για τον Γενικό Δείκτη, δείχνει να εμπεριέχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, εκτός και αν η ανοδική διαφυγή είναι “τεχνικού χαρακτήρα” και αποτέλεσμα κίνησης λίγων Δεικτοβαρών μετοχών, προκειμένου να βάλει σε “δεύτερες σκέψεις” τα χαρτοφυλάκια που διατηρούν αυξημένη ρευστότητα εκτός Αγοράς.

ΠΗΓΗ www.euro2day.gr/

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ