Νευρικότητα στην Ασία, μία μέρα πριν τη συνεδρίαση της Fed

  • Οκτώβριος 27, 2015

Χαμηλότερα κινούνται οι αγορές της Ασίας μετά τα υψηλά τεσσάρων εβδομάδων που βρέθηκαν χτες καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην αυριανή συνεδρίαση της Federal Reserve αλλά και στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας την Παρασκευή.

Παρά τις ελεγχόμενες πιέσεις στα ασιατικά ταμπλό, το επενδυτικό κλίμα παραμένει υποστηρικτικό έναντι των μετοχών μετά την κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να μειώσει το επιτόκιο αναφοράς την προηγούμενη Παρασκευή.

Στην αυριανή συνεδρίαση της Fed οι αναλυτές δίνουν 94,3% πιθανότητες να μην υπάρξει αύξηση των επιτοκίων από το τρέχον 0,25% ενώ υπάρχουν εικασίες ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι πιθανό να επεκτείνει την αγορά ομολόγων την ερχόμενη Παρασκευή.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei ολοκλήρωσε τις συναλλαγές 0,9% χαμηλότερα στις 18.777 μονάδες και ο ευρύτερος Topix έκλεισε 1,02% χαμηλότερα στις 1.543 μονάδες.

Οι μετοχές των TDK Corp και Murata Manufacturing Co που είναι προμηθευτές της Apple, δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, πριν από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου της τελευταίας.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite κινήθηκε μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου, σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές οριακά υψηλότερα στις 3.432 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κινείται 0,20% χαμηλότερα.

Εδώ υπενθυμίζεται ότι το κομουνιστικό κόμμα της Κίνας διεξάγει το ετήσιο συνέδριο, όπου αναμένεται να ανακοινωθεί το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας για τα επόμενα πέντε έτη.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο Sensex στην Ινδία κινείται 0,36% χαμηλότερα, o IDX στην Ινδονησία υποχωρεί 0,81% και ο Kospi στη Νότια Κορέα έκλεισε 0,17% χαμηλότερα.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης ASX 200  κινήθηκε με οριακές απώλειες στις 5.346 μονάδες.

Πηγή:capital.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ