Ο Ιούνιος θα είναι καλύτερος από τον Μάιο χρηματιστηριακά – Τι θα συμβεί σήμερα με MSCI;

  • Μάιος 31, 2018
Ο Ιούνιος μπορεί να είναι καλύτερος μήνας από τον Μάιο χρηματιστηριακά;
Σήμερα τελευταία ημέρα του Μαΐου και το ενδιαφέρον προφανώς είναι εστιασμένο στην αναδιάρθρωση των δεικτών – την μερική αναδιάρθρωση των δεικτών – της Morgan Stanley Capital International – MSCI που θα λάβει χώρα στις δημοπρασίες.
Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό αναμένονταν συναλλαγές 110-120 εκατ. αλλά λόγω της απουσίας της Folli Follie ίσως να αυξηθούν καθώς κάποια χαρτοφυλάκια να επιχειρήσουν ιδιότυπη αναδιάρθρωση…ελλείψει της Folli Follie.
Δηλαδή να πουλάνε άλλες μετοχές για να ισοσκελίσουν την μη συμμετοχή στην διαδικασία αναδιάρθρωσης της Folli Follie.
Ωστόσο ότι συμβεί σήμερα δεν θα είναι αντιπροσωπευτικό της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο Ιούνιος μπορεί να είναι καλύτερος μήνας από τον Μάιο χρηματιστηριακά;

Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι θα είναι καλύτερος μήνας εάν στην Ιταλία υπάρξει συμβιβασμός.
Η Lega οι εθνικιστές της Ιταλίας είναι πατριωτικό κόμμα με πολύ ωραίες ιδέες που εφόσον κυβερνήσουν θα έχουν θετική επίδραση στην οικονομία.
Εάν υπάρξει άμεσα λύση στην Ιταλία, το χρηματιστήριο θα ανακάμψει προς τις 820 μονάδες και τα ομόλογα θα βελτιωθούν περαιτέρω.
Εάν δεν υπάρξει άμεσα λύση στα πολιτικά της Ιταλίας πάλι πιστεύουμε ότι ο Ιούνιος θα είναι καλύτερος μήνας γιατί μετά το σοκ οι αγορές τείνουν να αντιδρούν με ψυχραιμία.
Η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίζει θετικά την Lega και τον Salvini καθώς έχουν καθαρές οικονομικές ιδέες που ενισχύσουν το ιταλικό επιχειρείν.

Πηγή .bankingnews.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ