Καθώς οι περισσότεροι επενδυτές αναμένουν το χριστουγεννιάτικο ράλι και άλλοι περιμένουν απλώς τα Χριστούγεννα, οι παγκόσμιες αγορές ετοιμάζονται και αυτές, από τη μεριά τους, για ολιγοήμερες διακοπές.

Η Wall Street, σήμερα, παραμονή των Χριστουγέννων, θα κλείσει νωρίτερα, την ώρα που οι χριστουγεννιάτικες διακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει για κάποια από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα και με το MarketWatch, η αμερικανική αγορά, σήμερα 24 Δεκεμβρίου, θα κλείσει στις 20:00, ώρα Ελλάδος και δεν θα ανοίξουν μέχρι τη Δευτέρα, οπότε και η Wall Street θα λειτουργήσει κανονικά.

Παράλληλα, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, Nymex, οι συναλλαγές θα ολοκληρωθούν στις 20:30, ώρα Ελλάδος, ενώ το Comex – όπου διαπραγματεύονται τα συμβόλαια χρυσού και των άλλων μετάλλων – θα κλείσει στις 19:30, ώρα Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά στις ευρωαγορές, σήμερα το βρετανικό χρηματιστήριο θα κλείσει στις 14:30, ώρα Ελλάδος και θα παραμείνει κλειστό και τη Δευτέρα, στις 28 Δεκεμβρίου.

Στη Γαλλία, το κουδούνι για τη λήξη των συναλλαγών, σήμερα, θα «χτυπήσει» στις 15:00, ώρα Ελλάδος και το χρηματιστήριο είναι ανοιχτό τη Δευτέρα.

Το γερμανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό σήμερα και αύριο και θα ανοίξει τη Δευτέρα.

Kλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο και το Χρηματιστήριο Αθηνών.