Σε χαμηλό έτους οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

  • Οκτώβριος 19, 2015

Σημαντική πτώση σημειώνουν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με αυτή του τριετούς τίτλου να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο φέτος, καθώς οι επενδυτές καλωσορίζουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από το ελληνικό κοινοβούλιο την Παρασκευή.

Όπως σχολιάζουν τα διεθνή ξένα πρακτορεία, η έγκριση του μεταρρυθμιστικού πολυνομοσχεδίου κρατά την Ελλάδα σε τροχιά για την διασφάλιση της πρώτης δόσης των 3 δις. ευρώ του νέου προγράμματος διάσωσης αλλά και των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, ενώ ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη των συζητήσεων περί ελάφρυνση του χρέους.

«Οι επενδυτές επεξεργάζονται απλώς τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, καθώς και τα προαπαιτούμενα για το τρίτο πακέτο διάσωσης”, σχολίασε ο Christian Lenk, στρατηγικός αναλυτής της DZ Bank, ενώ πρόσθεσε «Υπάρχει ένα αίσθημα ανακούφισης πως ο Τσίπρας χαίρει αρκετής υποστήριξης”.

Σε αυτό το κλίμα, τα ελληνικά ομόλογα υπεραποδίδουν την Δευτέρα έναντι των αντίστοιχων κρατικών τίτλων της ευρωζώνης  με την απόδοση του 3ετούς ομολόγου να υποχωρεί περισσότερο από 80 μονάδες βάσης στο 8,24%, ήτοι το χαμηλότερο επίπεδο φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Tradeweb.

Παρά την πτώση, ωστόσο, η απόδοση των βραχυπρόθεσμων ομολόγων παραμένει υψηλότερη αυτής των μακροπρόθεσμων τίτλων, σημάδι πως οι επενδυτές εξακολουθούν να φοβούνται μια χρεοκοπία της χώρας. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 22 μονάδες βάσης στο 7,68%.

Πηγή:capital.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ