Σε κλοιό ρευστοποιήσεων το Χ.Α.

  • Οκτώβριος 27, 2015

Έντονα πτωτικά ξεκίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το αρνητικό ευρωπαϊκό κλίμα, ενώ αποτυπώνει, επίσης, και την αβεβαιότητα για τα ανοιχτά ζητήματα που παραμένουν στο μέτωπο διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 11:08, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 1,34% στις 708,45 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 3 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 1,61% στις 213,72 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 3,86% στις 256,58 μονάδες.

Η αγορά βρίσκεται εν αναμονή των στοιχείων που θα προκύψουν από τη διενέργεια των stress test των ελληνικών τραπεζών, προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα γύρω από αυτό το ζήτημα. Το Σάββατο το πρωί θα γνωρίζει ποιες θα είναι οι ανάγκες των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ο προσδιορισμός των οποίων θα ανοίξει και επισήμως τον «μαραθώνιο» των ανακεφαλαιοποιήσεων.

Τις ανησυχίες, επίσης, συντηρούν και οι παρατηρήσεις των Ευρωπαίων αρμοδίων, εκπροσώπων των θεσμών, στην Αθήνα, οι οποίες έδειξαν πως υπάρχουν αρκετά εμπόδια ως την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής. Η κυβέρνηση θα πρέπει να βρει λύσεις στα πιο δύσκολα προβλήματα που έχει ουσιαστικά η οικονομία, με πρώτο το Ασφαλιστικό, αλλά και ένα πολύ μεγάλο μέρος των μεταρρυθμίσεων που έχουν μείνει πίσω όλα αυτά τα χρόνια.

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank ΑΛΦΑ-4,51% και η Εθνική «ξεχωρίζουν» σήμερα, καθώς καταγράφουν απώλειες 4,51% και 4,23% αντίστοιχα, ενώ στο -3,23% βρίσκεται η Eurobank και η Πειραιώς υποχωρεί κατά 2,17%. Απώλειες 2,07% καταγράφει και ο ΟΤΕ.

Επίσης, άνω του 1% είναι η πτώση σε Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ-1,08% ΟΠΑΠ, ΟΠΑΠ-0,93%ΕΕΕ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ-1,09% ΔΕΗ, ΔΕΗ-1,68% Λάμδα, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι ΟΛΠ, ΟΛΠ-0,31% Motor Oil< Grivalia, Aegean,ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα.

Πηγή:naftemporiki.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ