Την ανιούσα παίρνει το Χ.Α.

  • Οκτώβριος 20, 2015

Την ανοδική κίνηση των τραπεζικών τίτλων ακολουθεί το μεγαλύτερος μέρος των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης μετά τις 12.30.

Ο κλάδος των τραπεζών συνεχίζει να αποσπά τα μεγαλύτερα κέρδη ενώ σήμερα αναμένεται να συζητηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στο πλαίσιο υπουργικού συμβουλίου, ενώ αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί το νέο νομικό πλαίσιο για την ανακεφαλαιοποίηση. Στόχος της διαδικασίας είναι να συγκεντρωθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.

Aν και δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις όσο αφορά το ύψος των κεφαλαικών αναγκών που θα χρειαστούν οι τράπεζεσ, δημοσίευμα του Reutersνωρίτερα έκανε λόγο ότι ο λογαριασμός για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών θα είναι χαμηλότερος των 20 δισ. ευρώ.

Την ανιούσα παίρνει το Χ.Α.Την ίδια ώρα οι επικεφαλής των τεσσάρων Θεσμών βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα. Η εφαρμογή του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων θα αποτελέσει μέρος των συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση.

Στο ταμπλό, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 3,72% στις 250,91 μονάδες, ενώ από τις επιμέρους μετοχές η Eurobank ενισχύεται 4,55% στα 0,023 ευρώ, η Tρ. Πειραιώς αντιδρά μετά τις χθεσινές ισχυρές πιέσεις στα  0,082 ευρώ, η Alpha Bank ενισχύεται 5,19% και η ΕΤΕ σημειώνει άνοδο 1,82% στα 0,662 ευρώ.

Από τις υπόλοιπες μετοχές τις μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ο Ελλάκτωρ και η ΔΕΗ ενισχύονται 2,35% και 1,78% αντίστοιχα, τα ΕΛΠΕ κερδίζουν 1,32%, η Βιοχάλκο (+1,29%), η ΕΧΑΕ (+1,17%), η ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+1,15%), η Coca Cola (+0.97%) και ο ΟΠΑΠ (+0,85%) μεταξύ άλλων. Ήπια χαμηλότερα κινούνται οι Folli Follie (-0,76%) και Μυτιληναίος (-0,41%)

Η Grivalia είναι αμετάβλητη στα 8,18 ευρώ ενώ με χθεσινή της ανακοίνωση ανέφερε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τη Lamda Development (+0,45%) όπως και με άλλους ομίλους, διερευνώντας πιθανές συνέργειες που θα δημιουργήσουν αξία. O OTE και ο Τιτάνας κινούνται χαμηλότερα κατά 0,92% και 0,83% αντίστοιχα.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ήπια άνοδο παρουσιάζει η Intracom (+0,56%) και ο Φουρλής (+0,37%) ενώ η Frigoglass υποχωρεί 1,32%. Η Τρ. Κύπρου σημειώνει απώλειες 1,18% στα 0,168 ευρώ.

Στην αγορά παραγώγων, το ελάχιστο ενδιαφέρον συγκεντρώνεται στο ΣΜΕ των ΟΤΕ και ΔΕΗ ενώ το συμβόλαιο Νοεμβρίου του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης διαπραγματεύεται στη θεωρητική του τιμή, στις 205,5 μονάδες.

Η συναλλακτική δραστηριότητα διαμορφώνεται στα 8,27 εκατ. ευρώ.

Μετά την ισχυρή άνοδο στις τιμές των κρατικών ομολόγων, όπου η απόδοση στο 3ετές βρέθηκε σε χαμηλό ενός έτους, οι συναλλαγές είναι ελάχιστες για την ώρα και δεν παρατηρούνται αξιόλογες μεταβολές στις τιμές.

Πηγή:capital.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ