Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου

  • Οκτώβριος 22, 2015

Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή  έχει η πρωτοβουλία της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), η οποία συντονίζει την Ανθρωπιστική Εκστρατεία Συγκέντρωσης Τροφίμων Και Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τους Πρόσφυγες, στις εκδηλώσεις για την εθνική ημέρα της Ελλάδας σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της έκθεσης EXPO 2015 στο Μιλάνο.

Την Πρωτοβουλία αγκάλιασαν και υποστήριξαν ενεργά από την πρώτη στιγμή το Ευρωπαϊκό και το Ιταλικό Περίπτερο, η Περιφέρεια της Σικελίας, το ffdCoop, το μεγαλύτερο συνεργατικό super market της Κεντρικής Ευρώπης.

Όλοι πέρα από την υποστήριξη και συνεισφορά τους έχουν τοποθετήσει και σημεία συγκέντρωσης  στα περίπτερά τους στην EXPO 2015 και θα συγκεντρώνουν τις δωρεές για την πρωτοβουλία. Το ffdCoop παράλληλα έχει κάνει σημεία συγκέντρωσης τα super markets στο Μιλάνο.

Επίσης από το Bio-Mediterraneum Cluster  όλοι οι υπεύθυνοι των περιπτέρων δεσμεύτηκαν να διαθέσουν μετά τη λήξη της EXPO στις 31 Οκτωβρίου όλον τον επαναχρησιμοποιούμενο εξοπλισμό των περιπτέρων τους, στις δομές υποδοχής των προσφύγων στη Σικελία.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Θέμα της EXPO 2015 ήταν «Θρέφοντας Τον Πλανήτη – Ενέργεια για Ζωή».

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείο Περιβάλλοντος της Ιταλίας κα Σύλβια Βέλο στον χαιρετισμό της τόνισε : «ότι η Ελλάδα και η Ιταλία προώθησαν πολιτικές στην Ευρώπη για την βελτίωση του κοινού μας σπιτιού. «Η κληρονομιά της EXPO 2015 συνέχισε η κα Βέλο,  είναι ένα μανιφέστο για όλους τους κατοίκους του κόσμου ενάντια στην πείνα και την υπερ κατανάλωση».

Από την πλευρά της, η Ελληνίδα Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, μίλησε, «για την συμβολή του τουρισμού παγκοσμίως στην οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών, στην αύξηση της γεωργικής παραγωγής και στη βελτίωση της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων» ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά, «στη μεσογειακή διατροφή και τη διεθνή αναγνώριση της Ελληνικής Κουζίνας» .

Ο Πρόεδρος του Enterprise Greece κ Χρήστος Στάικος στη διάρκεια της τελετής για την Ελληνική πρωτοβουλία,  έδωσε την πρώτη συμβολική δωρεά και ευχαρίστησε την ffd Coop για τη συμμετοχή της, καθώς επίσης και όλους τους υπευθύνους που αγκάλιασαν την Ελληνική πρωτοβουλία. «Πρόθεση της Ελληνικής πρωτοβουλίας, δήλωσε ο κ Στάικος, είναι η συμμετοχή στον διάλογο για την αειφορία και τις διατροφικές ανάγκες, να συνδεθούν με το μεγάλο παγκόσμιο ανθρωπιστικό θέμα των προσφύγων.  Να πούμε και να δείξουμε επίσης,  πως η Ελλάδα παρά την κρίση, έχει κοινωνικά αντανακλαστικά και τη δύναμη να αντιδρά όπου χρειάζεται.

Η Ελληνική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga 2015 στην Κολωνία και συνεχίστηκε στην EXPO 2015 στο Μιλάνο, θα συνεχιστεί για τους Έλληνες εξαγωγείς και τις  επιχειρήσεις που θέλουν να συνεισφέρουν έως τις 15 Νοεμβρίου .

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιταλία:

Τέτη Περισσάκη

Διευθύντρια Ελληνικού Περιπτέρου  EXPO 2015

Μ : +39 342 7590201

Grazia Rosaria Santanocito

Protocol Officer
Τ :  +39 02 3567475

Ελλάδα :

Αννίτα Τρυποσκούφη

  1. +30 210 3355 778

 

E-mail : europeembraces@enterprisegreece.gov.gr; greekpavilionexpo2015@gmail.com

URL : www.europeembraces.eu

FB : https://www.facebook.com/greekpavilionexpo2015

Twitter : https://twitter.com/greecexpo2015

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ