Νέα παράταση για τα μεταχειρισμένα ΙΧ ζητά ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων από το ΥΠΟΙΚ

  • Μάρτιος 22, 2016
Στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση από τις αρχές Απριλίου τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα πληρώνουν διπλάσιους δασμούς σε σχέση με σήμερα
Νέα παράταση από το υπουργείο Οικονομικών για την εισαγωγή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ζητά ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος η οποία να σημειωθεί λήγει στα τέλη Μαρτίου.
Πρόκειται για το δικαίωμα εισαγωγής μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Euro 5 που η αξία του εκτελωνισμού διαμορφώνεται στα ίδια επίπεδα με των καινούργιων αυτοκινήτων.
Ο αγοραστής κερδίζει από το κόστος κτήσης ως μεταχειρισμένο το οποίο τα κάνει εμπορεύσιμο.
Στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση από τις αρχές Απριλίου τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα πληρώνουν διπλάσιους δασμούς σε σχέση με σήμερα.
Παράδειγμα στο στάδιο του εκτελωνισμού ο έμπορος πληρώνει 1.000 ευρώ για το εκτελωνισμό από τον Απρίλιο το κόστος θα είναι αυξημένο έως 150% με αποτέλεσμα η αξία πώλησης να επιβαρύνεται υπέρμετρα με συνέπεια η απόκτηση ενός « καλού» μεταχειρισμένου Ι.Χ. να καθίσταται ασύμφορη.
Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εισαγωγέων κ. Κωνσταντίνος Κυράτσος είπε στο bankingnews ότι αν δεν υπάρξει παράταση, ο κλάδος των μεταχειρισμένων αυτοκίνητων θα καταστραφεί και την ίδια στιγμή θα χαθεί μια σημαντική αγορά που σε ετήσια βάση αλλάζουν χέρια περίπου 30.000 αυτοκίνητα.
Πηγή;.bankingnews

 

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ