Περί το 1 δισ. αλλά καθαρά νέα κεφάλαια 500 εκατ θα αντλήσει η Εθνική από την πώληση Εθνικής Ασφαλιστικής και UBB

  • Δεκέμβριος 8, 2016
Η Εθνική πούλησε και πουλάει τις πιο κερδοφόρες θυγατρικές και καλείται να καταστήσει κερδοφόρο την Εθνική Ελλάδος και ταυτόχρονα να μειώσει τα NPEs ύψους 19,6 δισεκ.
Περίπου 500 εκατ ευρώ νέα κεφάλαια αναμένεται να αντλήσει η Εθνική τράπεζα από την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και από την πώληση της UBB στην Βουλγαρία.
Συνολικά από την Εθνική Ασφαλιστική εκτιμάται ότι θα αντλήσει 600-750 εκατ ευρώ και από την UBB περίπου 300 εκατ ευρώ.
Από το ποσό του 1 δισεκ. ευρώ το καθαρό κεφάλαιο – μείον τιμές κτήσης και επενδύσεις – φθάνει τα 500 εκατ ευρώ.
Με 6,8 δισεκ. tangible book και με την αύξηση των κεφαλαίων που επίκειται η Εθνική θα βρεθεί με 7,3 δισεκ. ευρώ τα οποία θα την καταστήσουν την ισχυρότερη κεφαλαιακά τράπεζα στην Ελλάδα μαζί με την Alpha bank.
Στα tangible book προφανώς δεν περιλαμβάνονται τα 2 δισεκ. cocos τα μετατρέψιμα ομόλογα τα οποία θα αποπληρωθούν.
Η Εθνική τράπεζα με την ολοκλήρωση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και της UBB και με την ολοκλήρωση της εθελουσίας εξόδου 1500 εργαζομένων θα έχει ενισχύσει κεφάλαια και θα έχει βελτιώσει το προφίλ των εσόδων σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.
Ωστόσο ζητούμενο παραμένει η απόδοση των κεφαλαίων της Εθνικής και οι σχεδόν 6-7 χρόνια χαμηλές επιδόσεις από την Ελλάδα.
Η Εθνική πούλησε και πουλάει τις πιο κερδοφόρες θυγατρικές και καλείται να καταστήσει κερδοφόρο την Εθνική Ελλάδος και ταυτόχρονα να μειώσει τα NPEs ύψους 19,6 δισεκ.Υποσημείωση

Η Finansbank εάν επωλείτο σήμερα και όχι μήνες πρίν δεν θα μπορούσε να αποτιμηθεί πάνω από 0,6 ή 0,7 P/BV.
Οπότε ο χρόνος πώλησης είναι καθοριστικής σημασίας.

Πηγή  bankingnews

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ