Ρίχνουν το τίμημα για να βρεθεί αγοραστής για την Athens Ledra – Αφερέγγυος ο κινέζικος όμιλος

  • Ιανουάριος 27, 2017
Στόχος είναι το τίμημα του ξενοδοχείου από τα 47,8 εκατ. να πέσει στα 36 εκατ. ευρώ.
Σε οριστικό ναυάγιο οδηγείται η πώληση του ξενοδοχείου Athens Ledra στο κινέζικο Όμιλο όπως είχε γράψει το bankingnews.gr στις 16 Ιανουαρίου 2017.
Ο κινεζικός όμιλος, σύμφωνα με πληροφορίες αποδείχτηκε αφερέγγυος και δεν κατέθεσε, όπως προβλεπόταν, την προκαταβολή ύψους 12,5 εκατ. ευρώ η οποία θα επικύρωνε την συμφωνία και θα κάλυπτε μέρος των δεδουλευμένων των εργαζομένων, των χρεών του ομίλου στο ΙΚΑ και σε άλλους δημόσιους φορείς.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, έχει ήδη κατατεθεί αίτημα για μείωση του τιμήματος του πλειστηριασμού, καθώς ήδη οι τρεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα έχουν αποβεί άκαρποι.
Στόχος είναι το τίμημα του ξενοδοχείου από τα 47,8 εκατ. να πέσει στα 36 εκατ. ευρώ.
Yπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις πλειστηριασμοί (χωρίς να υπάρξει αγοραστής) με τιμή εκκίνησης περί τα 48 εκατ ευρώ παρότι παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς χαρακτήρισαν εξαρχής υψηλή την τιμή αφού ο δυνητικός αγοραστής θα πρέπει να προχωρήσει και σε εκτενείς παρεμβάσεις ανακαίνισης της ξενοδοχειακής μονάδας.
Tο εμβληματικό ξενοδοχείο Athens Ledra κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη.
Mετά τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, ο έλεγχος του ξενοδοχείου περιήλθε στην οικογένεια Παρασκευαΐδη, ενώ το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής διαχείριση της μονάδας από την αμερικανική αλυσίδα Ledra Marriott.
Ωστόσο, τη μετονομασία -το 2014- του ξενοδοχείου σε Athens Ledra τη διαδέχεται λίγους μήνες αργότερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της ΑΣΤΥ, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου, η οποία εν συνεχεία απεσύρθη.
Έπειτα το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε πλειστηριασμό (επισπεύδουσα πιστώτρια η Alpha Bank), ο οποίος τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως τότε η Αlpha είχε προσεγγίσει μεγάλους ξενοδοχειακούς Ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με στόχο την πώληση του ξενοδοχείου, που όμως δεν προχώρησε καθώς είχε ακουστεί ότι το τίμημα (περί τα 48 εκατ. ευρώ) που ζητήσε ήταν υψηλό το ίδιο και το κόστος για την ανακαίνιση του.

Πηγή bankingnews

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ