Τρία προγράμματα για ελληνικές επιχειρήσεις από τη γερμανική Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης

  • Φεβρουάριος 25, 2016
Μήνυμα στήριξης στην ελληνική επιχειρηματικότητα από τον πρόεδρο της Bruno When
Με τρεις νέους τρόπους θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα η Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης (DEG), θυγατρική της Γερμανικής KfW, υπογράμμισε ο πρόεδρός της Bruno When, μιλώντας την Τετάρτη σε δείπνο που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.
Σημείωσε ότι δίνεται η δυνατότητα σε Έλληνες επενδυτές να χρηματοδοτήσουν διεθνή έργα και εξαγωγές, να αναπτύξουν οικονομική συνεργασία, αλλά και να επενδύσουν στις Αναπτυσσόμενες Αγορές και τις Νέες Βιομηχανικές Χώρες (NIC).
Ο Bruno When αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Γερμανική Αναπτυξιακή Τράπεζα τονίζοντας ότι το 2015 εδραίωσε τον ρόλο της ως ο πρώτος παγκοσμίως χρηματοδότης σε επενδύσεις για το περιβάλλον, το κλίμα και την ενέργεια, αυξάνοντας τα διαθέσιμα κεφάλαια κατά 11% στα 29,5 δισ. ευρώ, έναντι 26,6 δισ. ευρώ το 2014.
Όπως είπε, η Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης, ιδρύθηκε το 1962, απασχολεί 562 άτομα, έχει έδρα στην Κολωνία και είναι θυγατρική της Γερμανικής Αναπτυξιακής Τράπεζας KfW, έχοντας ως κύριο στόχο τη χρηματοδότηση εξαγωγών και επενδύσεων σε Αναπτυσσόμενες και Νέες Βιομηχανικές Χώρες.
Παίρνοντας το λόγο, ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μαραγκός, αναφερόμενος στην παρουσία του Προέδρου της Τράπεζας Επενδύσεων και Ανάπτυξης κ. When, υπογράμμισε τη σημασία που έχουν για την οικονομία οι μηχανισμοί στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, σημειώνοντας ότι, «η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια έχει περάσει από μία δίνη, η οποία έχει επιφέρει πληγές πρώτα απ’ όλα στο κοινωνικό σύνολο και έχει ταυτόχρονα τραυματίσει βαριά την εθνική οικονομία και ιδιαίτερα την Ελληνική επιχειρηματικότητα».
Ο κ. Μαραγκός είπε ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να περιμένει πλέον την εκάστοτε εξουθενωτική και χρονοβόρα αξιολόγηση των εταίρων μας.
«Δεν έχουμε αλλά πλέον χρονικά περιθώρια να κωλυσιεργούμε.
Πρέπει όλοι μας, οι Εταίροι, η Ελληνική Πολιτεία, οι Κοινωνικοί φορείς να αποφασίσουμε αν θέλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα την Ελληνική επιχειρηματικότητα και να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης, αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει το Επιμελητήριο ώστε να αναδειχθεί σε πόλο καινοτομικής ανάπτυξης και εξωστρεφούς επιχειρηματικής δράσης.
«Στηρίζουμε όλες αυτές τις προσπάθειες στη βάση των μακρόχρονων ελληνογερμανικών σχέσεων και όχι μόνο. Στόχο έχουμε, να δώσουμε την ευκαιρία στο ελληνικό επιχειρείν να αναπτυχθεί και πέρα από το ελληνογερμανικό πλαίσιο, αναζητώντας και νέες αξιόλογες επενδυτικές δυνατότητες στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις Νέες Βιομηχανικές Χώρες, όπως είναι αυτές στη Ν.Α. Ασία, στην Αφρική και σε κάποιες χώρες της Λατινικής Αμερικής» τόνισε.
Συμπλήρωσε επίσης ότι «μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων και Ανάπτυξης, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν ένα ‘πρώτο κανάλι επικοινωνίας’, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους και να δραστηριοποιηθούν με γνώμονα την εξωστρέφεια, εξαγωγικά και επενδυτικά προς όφελός τους».Πηγή:bankingnews

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ