Α. Γεωργιάδης. Δεν κάνω κανένα deal ενόψει δεύτερου γύρου

  • Οκτώβριος 22, 2015

Κανένα deal για το δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης. Κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που είχε με τον συνυποψήφιό του, Απόστολο Τζιτζικώστα, κατά την επιστροφή από το συνέδριο του ΕΛΚ στη Μαδρίτη, ο κ. Γεωργιάδης όρισε σαφώς το πλαίσιο των κινήσεών του.

«Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον κ. Τζιτζικώστα. Είμαστε συνυποψήφιοι αλλά συναγωνιστές, όχι και ανταγωνιστές. Στο ίδιο κόμμα είμαστε, αγαπημένοι θα είμαστε κι αύριο. Όχι, δεν έγινε κανένα deal για τον δεύτερο γύρο. Δεν κάνω deal. Εγώ όπως έχετε δει έχω κινηθεί μακριά από γραμμές, από βουλευτές… δεν κάνω deal. Εγώ κατεβαίνω με την πρόταση μου, σε όποιον αρέσει…”, τόνισε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας (Παραπολιτικά fm) και εστιάζοντας στα της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκάλεσε για μία ακόμα φορά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι κορόιδεψε προεκλογικά τους πολίτες. «Πήρε την εντολή από τον ελληνικό λαό λέγοντας ότι δεν θα ισχύσει ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Ο κ. Τσίπρας σε όλη την προεκλογική περίοδο είπε ότι έχω εναλλακτικό πρόγραμμα, είπε ότι δεν θα ισχύσει η φορολογία στους αγρότες, είπε ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις συντάξεις και είπε ότι δεν θα μπει ΦΠΑ στην εκπαίδευση άρα ο κ. Τσίπρας έχει κλέψει το αποτέλεσμα. Δεν «αναγνωρίζω» κανένα αποτέλεσμα, κορόιδεψε τον ελληνικό λαό. Ο κ. Κατρούγκαλος δεν μπορεί να έμαθε τώρα το πόρισμα της επιτροπής του ότι πρέπει να καταργηθεί η επικουρική σύνταξη. Θα ήταν πολύ έντιμο πολιτικά να έχει πει ο κ . Τσίπρας προεκλογικά «κύριοι αν με ψηφίσετε θα καταργήσω την επικουρική σύνταξη» και άμα τον ψηφίζανε να την καταργούσε την επικουρική και να μη λέγαμε και κιχ. Όμως ο κ. Τσίπρας είπε ψηφίστε με και δεν θ πειράξω τις συντάξεις σας και ένα μήνα μετά μαθαίνουμε ότι καταργείται η επικουρική σύνταξη. Άρα κέρδισε τις εκλογές με ψέματα”, σημείωσε.

Ο κ. Γεωργιάδης ετάχθη εκ νέου υπέρ της διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ των τεσσάρων μονομάχων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. «Το debate πρέπει να γίνει για έναν βασικό λόγο διότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στους πολίτες πριν ψηφίσουν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Εγώ έχω κάνει και άλλες προτάσεις, έχω ζητήσει να πάμε στο ΕΒΕΑ και να μιλήσουμε και οι τέσσερις συνυποψήφιοι στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για τις θέσεις μας για την επιχειρηματικότητα. Δεν θέλει η ΝΔ να εκφράσει αυτό τον κόσμο; Δεν πρέπει να ξέρει ο καθένας από εμάς τι θέση έχει για την επιχειρηματικότητα; Έχω ζητήσει να κάνουμε ανοιχτή συζήτηση στην ΚΟ. Δεν πρέπει οι βουλευτές μας να έχουν το δικαίωμα να ρωτήσουν τους τέσσερις υποψήφιους ότι απορία έχουν; Γιατί φοβόμαστε να μιλήσουμε; Τι είδους δημοκρατία είναι που φοβόμαστε να μιλήσουμε;”, ανέφερε, αφήνοντας έμμεσες αιχμές εναντίον των κυρίων Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα. «Είναι δημοκρατική κατάκτηση το debate και δεν θέλω από τους συνυποψηφίους μου υπεκφυγές για αυτό το θέμα. Είναι ντροπή να κάνουν υπεκφυγές σε μια δημοκρατική κατάκτηση”, επεσήμανε. Όσον αφορά στο θέμα του συνταγματικού κωλύματος εκλογιμότητας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να το ξεκαθαρίσει ο ίδιος στον ελληνικό λαό και τους Νεοδημοκράτες πριν την ψηφοφορία. «Δε θέλω εγώ να φανεί ότι υποδεικνύω σε έναν συναγωνιστή και συνυποψήφιό μου τι πρέπει να κάνει. Είναι ένα θέμα γνωστό στην κοινωνία, θα το αξιολογήσουν και αυτό οι ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν. Περιμένω να ακούσω την πρόταση του κ. Τζιτζικώστα για το πώς θα το αντιμετωπίσει”, συμπλήρωσε.

Πηγή:capital.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ