Με διεύθυνση από το Κολωνάκι και εικονικό αποστολέα ο φάκελος-βόμβα στον Παπαδήμο

  • Μάιος 27, 2017

Πρόκειται για πρακτική που είχαν ακολουθήσει οι Πυρήνες της Φωτιάς στο πακέτο-βόμβα που είχαν στείλει τον Μάρτιο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – Εικονικός ήταν ο αποστολέας και στο τρομοπακέτο στο ΔΝΤ

Την ταυτότητα του αποστολέα του φακέλου-βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατάφεραν να βρουν οι άνδρες των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ που προχώρησαν σε ανασύνθεση του επίμαχου τμήματος του εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως αποστολέας εμφανίζεται ένα άτομο που ζει στο Κολωνάκι, μόνο που αυτό το άτομο από τις έρευνες της ΕΛΑΣ δεν υπάρχει ακι είναι εικονικό.

Πρόκειται για την πρακτική που είχαν χρησιμοποιήσει οι Πυρήνες της Φωτιάς στο πακέτο-βόμβα που είχαν στείλει τον Μάρτιο στη Γερμανία, ισχυροποιώντας, έτσι, τις εκτιμήσεις ότι πίσω από την δολοφονική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ενδεχομένως να βρίσκεται η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι εικονικό αποστολέα είχε και ο φάκελος-βόμβα που έφτασε μέχρι τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, επίθεση για την οποία δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Στο φάκελο-βόμβα προς τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε ως αποστολέας εμφανιζόταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στον φάκελο που εστάλη στο ΔΝΤ και εξερράγη στα χέρια μιας υπαλλήλου προκαλώντας τον τραυματισμό της το όνομα του αποστολέα ήταν αυτό του Βασίλη Κικίλια.

Πηγή protothema

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ