Επίσκεψη αλληλεγγύης έξι ευρωπαίων υπουργών για το προσφυγικό

  • Απρίλιος 8, 2016
Έξι υπουργούς και υφυπουργούς Εσωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ θα συναντήσει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας.
 

Έξι υπουργούς και υφυπουργούς Εσωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ θα συναντήσει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας. Οι υπουργοί επισκέπτονται την Αθήνα σήμερα, για να ενημερωθούν για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Η επίσκεψη διενεργείται σε συνέχεια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και αποτελεί έκφραση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας είναι ο κ. Bert Koenders, Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, της χώρας που ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην αποστολή συμμετέχουν οι κ.κ. Harlem Désir, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Miroslav Lajcak, Υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Sandro Gozi, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, και Ian Borg, Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας καθώς και η κ. Margarida Marques, Υφυπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας, αρμόδια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Η αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή σήμερα από τον Αλέξη Τσίπρα και θα επισκεφτεί και πρόσφυγες στον Ελαιώνα. Το Σάββατο, 9 Απριλίου, θα διεξαχθεί συνάντηση με ελληνική διυπουργική αντιπροσωπεία στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ, κ. Ν. Ξυδάκης και οι υπουργοί Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας και ο ΓΓ του Υπουργείου Άμυνας, κ. Γ. Ταφύλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα σε σχέση με την υλοποίηση των αποφάσεων της ΕΕ, τα προβλήματα που έχουν προκύψει και τις λύσεις που προτείνει ενώ αναμένεται να τονίσει την ανάγκη για άμεση υλοποίηση όσων έχουν συμφωνηθεί για συνδρομή σε υλικό και κυρίως προσωπικό εκ μέρους της ΕΕ και των κρατών μελών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης τους στην Αθήνα, οι υπουργοί θα μεταβούν στην Τουρκία όπου θα συναντηθούν με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με σκοπό να ενημερωθούν για τις δράσεις της γειτονικής χώρας ως προς την αναχαίτιση των παράνομων προσφυγικών ροών.

Πηγή; .euro2day

 

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ