Η Άγκυρα δεν επέτρεψε στη Γερμανίδα υπουργό Άμυνας να προσγειωθεί και ν’ απογειωθεί από την Μυτιλήνη

  • Μάρτιος 2, 2016
Δεν της επέτρεψε ούτε να μεταβεί στα τουρκικά παράλια για να διαπιστώσει από κοντά τι ακριβώς συμβαίνει με διακινητές και πρόσφυγες
Μετά τα εμπόδια που προβάλλει η Τουρκία ως προς την είσοδο των πλοίων του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στην επιχείρηση στο Αιγαίο στα χωρικά της ύδατα, προκάλεσε διπλωματική εμπλοκή και με τη Γερμανία απευθείας.
Όπως μεταδίδουν ελληνικά ΜΜΕ, η τουρκική κυβέρνσηη δεν επέτρεψε την προσγείωση κα απογείωση του ελικοπτέρου της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας στην Μυτιλήνη, η οποία θα έφτανε στο νησί τσις 6 Μαρτίου.
Το πρόγραμμα της Ursula von der Leyen προέβλεπε να φτάσει στο ελληνικό νησί του Αιγαίου, αλλά η Άγκυρα αντέδρασε, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για αποστρατικοποιημένη ζώνη.
Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, θα έφτανε στις 6 Μαρτίου στη Μυτιλήνη και από εκεί θα απογειωνόταν με νατοϊκό ελικόπτερο, για να επιβιβαστεί στη γερμανική ναυαρχίδα «Βόννη», η οποία μετέχει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που έχει καταπλεύσει στο Αιγαίο, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προσφυγικών κυμάτων και στον εντοπισμό των διακινητών.
Εκτός αυτού, η τουρκική πλευρά φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, να έδωσε αρνητική απάντηση σε αίτημα του υπουργείου Άμυνας της Γερμανίας, να μεταβεί η Ursula von der Leyen στα τουρκικά παράλια προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την κατάσταση με τους πρόσφυγες και τη δράση των διακινητών.

Πηγή:bankingnews

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ