Νέες αποκαλύψεις για το εμπόριο ελπίδας

  • Μάρτιος 9, 2016
Για «αλεξιπτωτιστές» και «τσιλιαδόρους» που μιλούν αραβικά οι οποίοι όμως δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο διότι αισχροκερδούν εις βάρος των προσφύγων, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου. (VIDEO)
https://www.youtube.com/watch?v=yavOB9KtxVc
Νέες αποκαλύψεις για το εμπόριο ελπίδας
«Δυστυχώς εμφανίστηκαν άτομα, «αλεξιπτωτιστές» και από το πουθενά, από την Αθήνα, από το Αγρίνιο, από την Πάτρα, οι οποίοι πήραν μία άδεια υποκαταστήματος. Γέμισε ο κόσμος με τσιλιαδόρους που μιλούσαν αραβικά, οι οποίοι όμως δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο, διότι αισχροκερδούν εις βάρος των προσφύγων», αποκάλυψε ο Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου.

Ο κ. Γιάννης Σαμιώτης, μιλώντας στο mega, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στην κατάσταση που επικρατεί στα νησιά με τα περιστατικά αισχροκέρδειας κατά των προσφύγων από επιτήδειους που εμφανίζονται σαν τουριστικοί πράκτορες και το εμπόριο ελπίδας.

«Βλέπαμε ουρές έξω από τα γραφεία τους και λέγαμε: «καλά, είναι δυνατόν να αφήνουν τα τοπικά πρακτορεία και να πηγαίνουν εκεί;» Υπήρχε η εξήγηση, αλλά δεν την καταλάβαμε εμείς», τόνισε ο Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Γιάννης Σαμιώτης.

Ο κ. Σαμιώτης δήλωσε η γλώσσα είναι η αιτία για αυτό το φαινόμενο. «Είναι θέμα γλώσσας», είπε χαρακτηριστικά. «Στη γλώσσα τους λένε ότι τους συμφέρει κατά περίπτωση», είπε ο κ. Σαμιώτης για τον τρόπο που οι επιτήδειοι πείθουν τους μετανάστες για να τους εμπιστευτούν. «Εμείς τους ξέρουμε, τους καταγγείλαμε. Έχουμε καταγγείλει 6-7 άτομα», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: euro2day

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ