Νέες επαναπροωθήσεις στην Τουρκία – Διαμαρτυρία αλληλέγγυων στη Λέσβο

  • Απρίλιος 8, 2016

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΩΡΙΣ ΤΟ ΠΡΩΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί η διαδικασία για την επαναπροώθηση και άλλων προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία.

Με το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ», το οποίο αναχώρησε νωρίτερα, μεταφέρονται στην Τουρκία 50 άτομα που προέρχονται από το hot spot της Μόριας και δεν έχουν εκφράσει βούληση παροχής ασύλου.

Γύρω στις 8 το πρωί κι ενώ οι μετανάστες είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο, κάποιοι από τους αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι, έπεσαν στη θάλασσα, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη μεταφορά. Οι αλληλέγγυοι συνελήφθησαν, μετά την επέμβαση της αστυνομίας και του λιμενικού.

Αργότερα, με το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ», τύπου καταμαράν, της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφερθούν 100 μετανάστες προερχόμενοι από την Κω και τη Σάμο, οι οποίοι και θα φτάσουν στη Λέσβο, με το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Τέρα Tζετ».

Όπως έγινε και στις επαναπροωθήσεις της προηγούμενης Δευτέρας, τους μετανάστες συνοδεύουν ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex.

Στα πλοία θα επιβιβαστούν, επίσης, και ομάδες ανδρών υπηρεσίας αποκατάστασης τάξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόοπτα στη διάρκεια του ταξιδιού προς το λιμάνι του Δικελί.

Οι μετανάστες θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές στο λιμάνι της πόλης Δικελί απέναντι από τη Λέσβο.

Πηγή:.ethnos

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ