Νέο νομοσχέδιο – αντίβαρο καταθέτει η κυβέρνηση – Ευνοϊκές διατάξεις για ανασφάλιστους και αγροτικούς γιατρούς

  • Δεκέμβριος 13, 2015
Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται να κατατεθεί τη Δεύτερα στη Βουλή
Νομοσχέδιο «αντίβαρο» που θα προηγηθεί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα του μνημονίου καταθέτει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να υλοποιήσει μέρος της κυβερνητικής δέσμευση για το παράλληλο πρόγραμμα και να λειάνει τις αντιδράσεις.
Το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αναμένεται να κατατεθεί τη Δεύτερα στη Βουλή.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα λάβει το πράσινο φώς καθώς περιλαμβάνει δράσεις μηδενικού ή χαμηλού δημοσιονομικού κόστους.
Μεταξύ των διατάξεων περιλαμβάνονται ρυθμίσεις του  υπουργείου Εσωτερικών για την οριστική επίλυση του προβλήματος των επιτυχόντων του ΑΣΕΠ το 1998 καθώς και η ένταξη και των τρίτεκων στην μοριοδότηση που δικαιούνται οι πολύτεκνοι για να διοριστούν  στο δημόσιο.
Στο ίδιο Νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται διατάξεις από το Υπουργείο Υγείας μεταξύ των οποίων η ένταξη στο εθνικό σύστημα υγείας όλων των ανασφάλιστων ώστε να αποκτήσουν  πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και η παροχή κινήτρων κυρίως φορολογικών αλλά και διευκολύνσεων σε αγροτικούς γιατρούς ώστε να καλυφθούν θέσεις μονάδων υγείας στην παραμεθόριο και την νησιωτική Ελλάδα.  Εντός του νομοσχεδίου θα υπάρχουν ρυθμίσεις για την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων κυρίως σε υλικοτεχνική υποδομή.
Στο ίδιο νομοσχέδιο για το ποιο ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει τις προτάσεις των υπουργών του στην τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται επέκταση του προγράμματος αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης για ένα ακόμα χρόνο.
Το υπουργείο Παιδείας θα εντάξει στο νομοσχέδιο «αντίβαρο» ρυθμίσεις  για την επέκταση του πακέτου κοινωνικών παροχών στα στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση π.χ. γεύματα σε μαθητές κλπ, προγράμματα ενισχυτικής παιδείας αλλά και  διεύρυνση του κύκλου σπουδών στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Στο πακέτο μέτρων για την διαχείριση και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα περιλαμβάνεται και η έκδοση της κάρτας απόρου αλλά και των γευμάτων που θα παρέχονται σε αναξιοπαθούντες.
Τέλος μέσα στο νομοσχέδιο θα έρθει και η εξάμηνη  παράταση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας από  αφορά 100.000 άτομα αλλά και ρυθμίσεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.Δ. Αλειφερόπουλος

Πηγή:bankingnews

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ