Ο Γ. Μουζάλας για το συριακό διαβατήριο

  • Νοέμβριος 15, 2015

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφορικά με το θέμα.

Πρέπει να γίνονται πιο ουσιαστικοί έλεγχοι στην Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο για αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της καταγραφής των προσφύγων δήλωσε ο αναπληρωτής υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Σχετικά με τον 25χρονο κάτοχο του συριακού διαβατηρίου, που βρέθηκε πάνω σε έναν από τους τρομοκράτες που προκάλεσαν το μακελειό στο Παρίσι, ο Γ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι η ταυτοποίησή του στην Ελλάδα έγινε με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες κι επισήμανε πως αυτός πέρασε από επτά χώρες αλλά καταγράφηκε μόνον στην Ελλάδα, στην Σερβία και στην Κροατία.

«Συμπαραστεκόμαστε ως κυβέρνηση στο τραύμα της Γαλλίας»

Ο ίδιος μιλώντας στο υπουργείο Εσωτερικών τόνισε νωρίτερα ότι «δεν μπορεί παρά να εκφράσει κανείς το μεγάλο πένθος και την συντριβή του γι’ αυτό που συνέβη στο Παρίσι».

«Ήταν», είπε, «ένα απίστευτο τρομοκρατικό χτύπημα και συμπαραστεκόμαστε ως κυβέρνηση στο τραύμα αυτό της Γαλλίας και συγχρόνως συμπαρατασσόμαστε με αυτούς που πιστεύουν ότι το τρομοκρατικό αυτό χτύπημα στο Παρίσι, θα πετύχει αν η Ευρώπη τρομοκρατηθεί, αν μεταφερθούν στοιχεία από αυτό το χτύπημα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού πληθυσμού και του μεταναστευτικού ρεύματος».

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να αλλάξει την ατζέντα της»

«Αν η Ευρώπη από Ευρώπη του Διαφωτισμού και του ρομαντισμού, από Ευρώπη των κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας μετατραπεί σε μια Ευρώπη του Μεσαίωνα, σε μια Ευρώπη-φυλακή», πρόσθεσε.

Ο υπουργός, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι τέτοιες τάσεις διαφαίνονται στις τοποθετήσεις αρκετών, «αλλά ευτυχώς όχι όλων και όχι της πλειοψηφίας».

«Θέλω με χαρά να χαιρετίσω την δήλωση Γιούνκερ, ότι παρά το αποτρόπαιο αυτό χτύπημα, η Ευρώπη δεν πρέπει να αλλάξει την ατζέντα της σε σχέση με την αντιμετώπιση του προσφυγικού» τόνισε το κυβερνητικό στέλεχος.

Πηγή: Euro2day

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ