Θεσσαλονίκη: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

  • Νοέμβριος 15, 2015
Συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα της Τρίτης στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ. Εκδηλώσεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.
Θεσσαλονίκη: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
Συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα της Τρίτης στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και πορεία προς το προξενείο των ΗΠΑ στην οδό Τσιμισκή οργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) της περιόδου 1967-74 για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι καταθέσεις στεφανιών θα γίνουν από τις 12 μέχρι τις 2 το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο Μνημείο, στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής.

Τη Δευτέρα από τις 12 μέχρι τις 2μ.μ. ο ΣΦΕΑ οργανώνει ξενάγησης στις πρώην Φυλακές του Γεντί Κουλέ όπου βασανίστηκαν πολιτικοί κρατούμενοι επί Χούντας.

Εκδηλώσεις της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ

Ιστορικό περίπατο σε τόπους αντίστασης στη δικτατορία, με πολιτικούς κρατούμενος εκείνης της περιόδου, οργανώνει στις 16 Νοεμβρίου η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αρχή θα γίνει στις 11 το πρωί στο κτίριο, το οποίο και στέγαζε τότε τα κρατητήρια της Ασφάλειας στο Βαρδάρι, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Και στην Αθήνα

Εκδήλωση-Συζήτηση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου διοργανώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η Ευρώπη μπροστά σε σταυροδρόμι, Ευρώπη και Δημοκρατία, είναι το θέμα της συζήτησης στην οποία παρεμβαίνουν οι κ.κ.Κώστας Δουζίνας (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Καθηγητής Πανεπιστήμιο Λονδίνου) και-Ricardo Gouveia de Almeida (Bloco d’ Esquerda -Πορτογαλία)

Πηγή:Euro2day

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ