Ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης για την Ελλάδα και τους πρόσφυγες

  • Απρίλιος 16, 2016
Ο Ποντίφικας έδωσε από νωρίς το στίγμα του εν όψει της ιστορικής συνάντησης στη Λέσβο με Βαρθολομαίο, Ιερώνυμο και Αλέξη Τσίπρα. Το μήνυμά του στο twitter για τους πρόσφυγες και η είδηση πως προτίθεται να επιστρέψει στο Βατικανό με 10 πρόσφυγες

Ενδεικτικό της πρόθεσής του και το tweet που ανήρτησε το πρωί του Σαββάτου, λίγο πριν ξεκινήσει για το ελληνικό νησί. «Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι με πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες και είναι ανάγκη να αντιμετωπίζονται ως τέτοιοι» ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yDEyAihSf6E

 

Με 10 πρόσφυγες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες, θα ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής, στις 3.15 μετά το μεσημέρι, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του στη Λέσβο, ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, νωρίς χθες το μεσημέρι ο Πάπας ζήτησε μέσω αξιωματούχων του, να υπάρξει μια έντονα συμβολική ενέργεια, να επιστρέψει στο Βατικανό μαζί με 10 πρόσφυγες, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα λόγω του κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια και στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Η ενέργεια αυτή του Ποντίφηκα τη Ρώμης ερμηνεύεται ως εκδήλωση της δυσαρέσκειας του για την ακολουθουμένη πολιτική και πρακτική αλλά και ως μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Χθες το απόγευμα επιλέχθηκαν οι 10 αυτοί πρόσφυγες μεταξύ αυτών που διαμένουν στον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου, στον Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Στο σύνολο τους έχουν φτάσει στην Ελλάδα και καταγράφηκαν στο χοτ σποτ της Μόριας πριν την 20η Μαρτίου, όταν ίσχυσε η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Στη Λέσβο υπάρχουν συνολικά 417 πρόσφυγες που έφθασαν στην Ελλάδα πριν την 20η Μαρτίου, έχουν εγκλωβιστεί στη νησί και διαμένουν σε ανοικτές δομές όπως ο καταυλισμός του Καρά Τεπέ.

10 πρόσφυγες με κινητικά ή προβλήματα υγείας στο Βατικανό

Πηγή:news247

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ