Τρεις μήνες διορία δίνει η Γαλλία στο Facebook – Ζητά τήρηση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων

  • Φεβρουάριος 10, 2016
Διαπιστώθηκαν σημαντικές παραβάσεις από το Facebook
Μέσα σε τρεις μήνες θα πρέπει η Facebook να συμμορφωθεί με τους κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομέων, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, μετά από έρευνα που έδειξε ότι δεν τηρούνται οι κανόνες.
Σύμφωνα με την έρευνα της ειδικής επιτροπής CNIL, η οποία ξεκίνησε το Μάρτιο του 2015, διαπιστώθηκε ότι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των χρηστών σύμφωνα με το γαλλικό δίκαιο, και κυρίως την Πράξη Προστασίας Δεδομένων.
Μία από τις παραβιάσεις που εντοπίστηκε είναι ότι το Facebook συλλέγει τις πληροφορίες των χρηστών του Διαδικτύου που δεν διαθέτουν λογαριασμούς στην πλατφόρμα αλλά που επισκέπτονται δημόσιες σελίδες του Facebook.
Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας τα cookies παρακολουθούν τις δραστηριότητες της περιήγησης των ατόμων αυτών.
Επίσης, η Facebook δεν ενημερώνει σωστά τους χρήστες για τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιεί τα cookies για διαφημιστικούς σκοπούς και αδυνατεί να πάρει τη συγκατάθεση των χρηστών.
Επιπλέον, η πλατφόρμα δεν δίνει στους χρήστες εργαλεία για την πρόληψη της συλλογής δεδομένων για διαφημιστικούς σκοπούς, η οποία «παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα και συμφέροντά τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματός τους για σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.Πηγή:bankingnews

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ