Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη… …
2 Οκτωβρίου 2017
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+

Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη… …

Το δικηγορικό γραφείο του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλη Παπαστεργιάδη (Moray &Agnew) ανακηρύχτηκε ως ένα από τα δέκα κορυφαία δικηγορικά γραφεία της Αυστραλίας και της Ασίας για το 2012. Η ανακήρυξή του έγινε από την έγκριτη νομική επιθεώρηση Australasian Legal Business Review.
Το αυστραλιανό νομικό περιοδικό γράφει πως με τον Βασίλη Παπαστεργιάδη στην διεύθυνσή του το γραφείο Moray &Agnew παρουσιάζει εντυπωσιακή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Μόνο πέρσι τα έσοδά του αυξήθηκαν 44%.
Εκτιμάται πως στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία υπάρχουν πάνω από 100.000 δικηγόροι και η παρουσία ενός ομογενή στους πρώτους δέκα δικηγόρους, αποτελεί σημαντική επιτυχία.
Κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, ο κ. Παπαστεργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Πολιτισμού, την Υπ ουργό Τουρισμού και τον Δήμαρχο Αθηνών.
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ελληνική Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης,
 αφορούν την ομογένεια γενικότερα, όπως το φορολογικό και η δορυφορική μετάδοση προγραμμάτων της ΕΡΤ στην Αυστραλία.
φορολογικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας και για το πόσο σημαντική είναι για τις επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών.
H Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης χαιρετίζει την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από την Ελληνική Κυβέρνηση που αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας για την έκδοση σε νέους τουριστικής βίζας με δικαίωμα εργασίας στις δύο χώρες.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ελληνική Κοινότητας Μελβούρνης κ. Βασίλης Παπαστεργιάδης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την Κοινότητα, αλλά και την ομογένεια.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα έργα και τις δραστηριότητες της Κοινότητας, αλλά και της ομογένειας της Αυστραλίας, και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Αυστραλία κατά τη διοργάνωση του Eλληνικού Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ στις αρχές του 2018.

Η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ρυθμίστηκε με τη συνεργασία του Υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα αποδήμων, κ. Τέρενς Κουίκ και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ. Χρυσούλας Κατσαβριά – Σιωροπούλου.

«Αρχικά είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 15 λεπτά, αλλά ήταν μια τόσο ωραία συνάντηση που διήρκεσε κοντά στα 40 λεπτά,» δήλωσε ο κ. Παπαστεργιάδης, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός έδειξε ενθουσιασμένος με τα έργα και τις δραστηριότητες της Κοινότητας και ιδιαίτερα με το Πολιτιστικό Κέντρο και τα σχέδια για τα νέα έργα στο Μπουλίν.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα της Κοινότητας, αλλά και για θέματα που αφορούν την ομογένεια γενικότερα, όπως το φορολογικό και η δορυφορική μετάδοση προγραμμάτων της ΕΡΤ στην Αυστραλία.

«Συζητήσαμε για τα φεστιβάλ που διοργανώνει η Κοινότητα και ο πρωθυπουργός ενδιαφέρθηκε να έρθει στο Ελληνικό Φεστιβάλ της Λόνστεϊλ, αν φυσικά του το επιτρέψει το πρόγραμμά του,» είπε ο κ. Παπαστεργιάδης. «Εμεινε κατάπληκτος από τη μεγάλη συμμετοχή κόσμου στο φεστιβάλ και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το φεστιβάλ προσελκύει τόσο πολύ κόσμο. Εντυπωσιάσθηκε που το φεστιβάλ έχει τέτοια επιτυχία και θα ήθελε και αυτός να παρευρεθεί στο Φεστιβάλ του 2018.»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της δορυφορικής ΕΡΤ στην Αυστραλία, κάτι το οποίο τόνισε ότι θα το αναλάβει προσωπικά για να πραγματοποιηθεί όσο συντομότερα γίνεται.

«Ενδιαφέρθηκε πολύ για το θέμα της εκπαίδευσης και τα σχολεία μας και αν τα παιδιά μας μιλάνε ελληνικά στο σπίτι,» πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργιάδης. «Για τον πρωθυπουργό το θέμα της εκπαίδευσης είναι πρωτεύον και όπως είπε είναι σημαντικό τα παιδιά μας να ξέρουν τη γλώσσα μας και να την μιλάνε.»

Ο κ. Παπαστεργιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Τσίπρα ότι τόσο η Κοινότητα όσο και η παροικία γενικότερα καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες για την προώθηση και τη διατήρηση της γλώσσας και του πολιτισμού μας στην Αυστραλία.

«Επίσης συζητήσαμε και για το θέμα της διακρατικής φορολογικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας και για το πόσο σημαντική είναι για τις επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θέμα εξετάζεται ήδη τώρα από την Ελλάδα.»

Ενα από τα θέματα που εξετάσθηκαν ήταν και η λειτουργία του προγράμματος των κατασκηνώσεων το οποίο με τη βοήθεια και του κ. Κουίκ θα αρχίσει να λειτουργεί από το 2018 και θα αφορά μαθητές από το δημοτικό ως και φοιτητές τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Τέλος, μεταξύ άλλων εξετάσθηκε και πρόταση της Κοινότητας να λειτουργήσει στο κοινοτικό κτίριο γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη, κάτι το οποίο ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε πολύ θετικά.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενημερωμένος και για τα ποδοσφαιρικά πράγματα τις παροικίας μας, καθώς γνώριζε ότι η Ελλάς Μελβούρνης είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Αυστραλίας. Εδειξε ενδιαφέρον και για τις προσπάθειες της ομάδας να περάσει στην Α’ Κατηγορία και εξέφρασε την επιθυμία να την στηρίξει με επιστολή συμπαράστασης προς την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Αυστραλίας.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε και ανταλλαγή δώρων. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κοινότητας παρέδωσε στον κ. Τσίπρα ένα μπούμερανγκ και του εξήγησε την ιστορία του, καθώς και ιστορικά βιβλία της Μελβούρνης.

«Ηταν μια σημαντική συνάντηση και σε πολύ καλό κλίμα. Πρέπει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κ. Κουίκ και την κ. Κατσαβριά για τη μεγάλη βοήθεια που προσέφεραν στην Κοινότητα και την ομογένεια κατά τη διάρκεια ρύθμισης των επαφών μας στην Αθήνα,» τόνισε ο κ. Παπαστεργιάδης. «Υλοποίησαν όλες τις υποσχέσεις τους. Εδωσαν το λόγο τους ότι θα βοηθούσαν και το έπραξαν.»

Κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, ο κ. Παπαστεργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας της Κοινότητας κ. Κώστας Μάρκος συναντήθηκαν μεταξύ άλλων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Υπουργό Πολιτισμού, την Υπουργό Τουρισμού και τον Δήμαρχο Αθηνών.

Ανοίγει σύντομα το γραφείο του ΕΟΤ στη Μελβούρνη

Πηγη www.greekcommunity.com.au

ΑΝΗΖΗΤΗΣΗ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 96FM

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Ιδιότητα: Διευθύνων Σύμβουλος Endeavor
Ιδιότητα: Καθηγητής Αγροτικής Οικονομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ

ΡΟΗ

 • Η Τουρκία χρησιμοποίησε ναυτική άσκηση ως πρόσχημα για να ελέγχει ελληνικά πλοία
  Πηγή: newpost.gr2018/05/25
 • Ορκίστηκε πρόεδρος ο Μαδούρο αλλά ξεκινάει τη θητεία του από… Ιανουάριο
  Πηγή: newpost.gr2018/05/25
 • Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα σε αυστηρή επιτήρηση για δεκαετίες»
  Πηγή: naftemporiki.gr2018/05/25
 • High court OKs building permit for new shopping mall, entertainment complex in SW Athens
  Πηγή: naftemporiki.gr2018/05/25
 • Γυρίζει σελίδα ο Παναθηναϊκός – Βγαίνει μπροστά ο Γιαννακόπουλος!
  Πηγή: newpost.gr2018/05/25
 • Σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR)
  Πηγή: naftemporiki.gr2018/05/25
 • Η Μισέλ Ομπάμα παρουσιάζει φωτογραφίες από το παρελθόν της στο Instagram
  Πηγή: newpost.gr2018/05/25
 • Ένας αστυνομικός ανάμεσα στους δράστες της επίθεσης κατά του Μπουτάρη
  Πηγή: newpost.gr2018/05/25
 • Συνεχίζονται την Παρασκευή οι συνομιλίες Κοτζιά, Ντιμιτρόφ, Νίμιτς -Nova ή Gorna Makedonija στο τραπέζι
  Πηγή: iefimerida.gr2018/05/24
 • New York Times: Ο Χάρβεϊ Γουάϊνστιν θα παραδοθεί στην αστυνομία
  Πηγή: iefimerida.gr2018/05/24
 • Λευκός Οίκος: Για αυτό ακύρωσε ο Τραμπ τη συνάντηση με τον Κιμ
  Πηγή: iefimerida.gr2018/05/24
 • Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ -Την Κυριακή μοιράζει 3,2 εκατ.ευρώ
  Πηγή: iefimerida.gr2018/05/24
 • Γρίφος με Χιμένεθ: Η Λας Πάλμας κατέθεσε πρόταση, η ΑΕΚ περιμένει απάντηση
  Πηγή: iefimerida.gr2018/05/24
 • Βουλή: Συζήτηση για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό
  Πηγή: tovima.gr2018/05/24
 • Τραμπ: Ακύρωσε την συνάντησή του με τον Κιμ – Σε ετοιμότητα ο στρατός των ΗΠΑ αν η Β. Κορέα κάνει κάποια «βλακώδη και απερίσκεπτη» ενεργεια
  Πηγή: tovima.gr2018/05/24

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ