Ανθρωποκηνυγητό για τον εντοπισμό του Saleh Abdeslam

  • Νοέμβριος 16, 2015

Για τρίτη μέρα το Παρίσι θρηνεί για την απώλεια των 132 ανθρώπων που προκάλεσε το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα το βράδυ της Παρασκευής. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση στο Παρίσι για τη σύλληψη επιζώντων μελών και συνεργατών της ομάδας των Τζιχαντιστών που προκάλεσε το μακελειό στη γαλλική πρωτεύουσα το βράδυ της Παρασκευής με αποτέλεσμα τον θάνατο 129 ανθρώπων.
Οι αρχές θεωρούν ως ύποπτο – «κλειδί» τον Salah Abdeslam ο οποίος φέρεται να ταξίδευε με το νοικιασμένο Polo, το οποίο βρήκαν οι βελγικές αρχές παρατημένο, σε τυχαίο έλεγχο, το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ  του επετράπη η είσοδος στη χώρα, γιατί το όνομά του δεν βρισκόταν, ακόμα, σε κάποια λίστα επικίνδυνων ή καταζητούμενων. Αργότερα διαπιστώθηκε ότι ο καταζητούμενος, πλέον, άνδρας, ήταν αυτός που είχε νοικιάσει το Polo που ήταν παρκαρισμένο έξω από το Μπατακλάν την ώρα της επίθεσης.
Για επιθέσεις και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών προειδοποίησε ο Valls

Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες επιθέσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Manuel Valls, τονίζοντας ότι η χώρα του είναι πιθανόν να πληγεί και πάλι «τις επόμενες ημέρες, τις επόμενες εβδομάδες».

«Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτή, πρέπει να προετοιμασθούμε», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL τονίζοντας ότι οι επιθέσεις αυτές «συνελήφθησαν, οργανώθηκαν, σχεδιάστηκαν στη Συρία».
Τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται «όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και κατά άλλων ευρωπαϊκών χωρών», προειδοποίησε λέγοντας ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες ματαίωσαν σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι.

Η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύκτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Valls.

«Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα…και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Πλήγματα στο προπύργιο του IS

Χθες γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν σημαντικά πλήγματα χθες σε 30 βάσεις στο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, την πόλη Ράκα της ανατολικής Συρίας, καταστρέφοντας ένα διοικητικό κέντρο και ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης.

Μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο προάστιο του Παρισιού, Bobigny, στην περιοχή Jeumont που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, καθώς και στην πόλη Grenoble.

Πηγή:capital.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ