Εκστρατεία υπέρ του Brexit άρχισαν στελέχη τριών εκ των μεγαλυτέρων βρετανικών κομμάτων

  • Οκτώβριος 9, 2015

Νέα πολυκομματική εκστρατεία με στόχο την έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τίτλο Vote Leave άρχισε επισήμως την Παρασκευή, με την υποστήριξη βουλευτών του κυβερνώντος κεντροδεξιού Συντηρητικού Κόμματος, του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος, αλλά και του δεξιού αντιευρωπαϊκού UKIP.

Η καμπάνια έχει τη στήριξη ευρωβουλευτών, καθώς και σημαντικών χορηγών από τον πολιτικό χώρο.

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από τρεις ευρωσκεπτικιστικές ομάδες: τις Business for Britain, Labour Leave και Conservatives for Britain και θα χρηματοδοτηθεί κυρίως από τον εκατομμυριούχο πρώην ταμία των Τόρις, Πίτερ Κράντας, έναν από τους πρώτους χορηγούς των Εργατικών, τον Τζον Μιλς και από τον πρώην ταμία του Κόμματος Ανεξαρτησίας της Βρετανίας (UKIP), τον πολυεκατομμυριούχο Στιούαρτ Γουίλερ.

Πρόκειται για τη δεύτερη ευρωσκεπτικιστική εκστρατεία που διεξάγεται ενόψει του προγραμματισμένου δημοψηφίσματος μέχρι το τέλος του 2017, με το ερώτημα της παραμονής ή μη της Μ. Βρετανίας στην Ε.Ε..

Τα μέλη της εκστρατείας Vote Leave υποστηρίζουν ότι θέλουν να διαπραγματευτούν νέα συμφωνία που θα έχει επίκεντρο το ελεύθερο εμπόριο και τη φιλική συνεργασία.

Το κεντρικό της μήνυμα θα αφορά την εθνική κυριαρχία και κυρίαρχο σλόγκαν της θα είναι το «πάρε τον έλεγχο». Στόχος της να δαπανήσει για τις ανάγκες της περίπου 20 εκατομμύρια στερλίνες.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στο δημοψήφισμα μέχρι τα τέλη του 2017, χωρίς ωστόσο να έχει ορίσει ακριβή ημερομηνία.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ