Γαλλία άκρα δεξιά Εθνικό Μέτωπο κερδίζει στις περιφερειακές εκλογές

  • Δεκέμβριος 7, 2015

ΠΑΡΙΣΙ – Το ακροδεξιό κόμμα της Marine Le Pen ήταν έτοιμη να κάνει μεγάλα κέρδη, μετά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας στις περιφερειακές εκλογές στη Γαλλία την Κυριακή στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που τραυματισμένο τη χώρα τον περασμένο μήνα.

Όταν μετρήθηκαν οι ψήφοι, Εθνικό Μέτωπο του κόμματος της κας Λεπέν τραβούσε πολύ μπροστά σε δύο από τη Γαλλία 13 περιφέρειες ‘s και οδηγεί σε άλλα τέσσερα. Ακολουθίας ήταν τα δεξιά κλίνει μέρη, συμπεριλαμβανομένων των Republicains, με επικεφαλής τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Ακόμα πιο πίσω ήταν οι σοσιαλιστές, των οποίων η πιο γνωστή εικόνα είναι Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Εμφανίζονται ενώπιον υποστηρικτών της, η κα Le Pen θα ονομάζεται «υπέροχο» αποτέλεσμα, λέγοντας ότι το Εθνικό Μέτωπο ήταν «το μόνο κόμμα που μπορεί ανάκτησης των χαμένων εδαφών της δημοκρατίας, του Καλαί, όπου κέρδισε το 50 τοις εκατό των ψήφων, ή τα προάστια. «Τι κα Le Pen περιγράφονται ως» χαμένα εδάφη »ήταν η γαλλική πόλη Καλαί στη Μάγχη, η οποία έχει τώρα πάνω από 4.000 μετανάστες στην πόρτα του ελπίζοντας να φτάσει Βρετανία, και τα προάστια της μεγάλες γαλλικές πόλεις, πολλά εκ των οποίων έχουν αρκετά μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό.

Το Εθνικό Μέτωπο »είναι το μόνο κόμμα να υπερασπιστεί ένα αυθεντικό Γαλλικής Δημοκρατίας», πρόσθεσε, και είναι αφιερωμένη στην «η διατήρηση του τρόπου ζωής μας.»

Με το 100 τοις εκατό των καταμετρημένων ψήφων, η προσέλευση σε εθνικό επίπεδο ήταν 50 τοις εκατό, η οποία ήταν κάπως υψηλότερη από ό, τι στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές, το 2010.

Το Εθνικό Μέτωπο έλαβε 41 τοις εκατό των ψήφων στη βόρεια περιοχή που είναι γνωστή ως το Nord-Pas-de-Calais-Picardie, καθώς και στη νότια περιοχή Provence-Alpes-Κυανή Ακτή, και τα μέλη της οικογένειας Le Pen ήταν στην κορυφή της ψηφοφορίας και στις δύο περιοχές.

Η κα Le Pen ήταν επικεφαλής της ομάδας των υποψηφίων Εθνικού Μετώπου στο βορρά και την ανιψιά της Marion Maréchal Λεπέν με επικεφαλής τον κατάλογο των υποψηφίων στο νότο. Στην ανατολική περιοχή της Αλσατίας-Champagne-Ardenne-Lorraine, Florian Phillipot, που είναι η κορυφαία υπολοχαγός κα Λεπέν, έλαβε το 36 τοις εκατό των ψήφων.

Ο δεύτερος γύρος της ψηφοφορίας την επόμενη Κυριακή θα καθορίσει τα τελικά αποτελέσματα. Στις τελευταίες εκλογές, το Εθνικό Μέτωπο έχει κάνει καλά στον πρώτο γύρο, αλλά δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν τα κέρδη στο δεύτερο, όταν άλλα ανταγωνιστικά κόμματα έχουν ενωθεί ή να αποσυρθεί για να κρατήσει την ακροδεξιά από τη νίκη.

Ωστόσο, αυτή τη φορά ο μεγάλος αριθμός για το Εθνικό Μέτωπο σε πολλά σημεία δείχνουν ότι το παλιό πολιτικό λογισμός δεν μπορεί να κατέχει, ειδικά αν οι πιο παραδοσιακούς συντηρητικούς με επικεφαλής τον κ Σαρκοζί αρνούνται να ενταχθούν με τους σοσιαλιστές για να σχηματίσουν ένα μπλοκ.

Ο κ Σαρκοζί ανακοίνωσε μετά τη δεύτερη θέση του κόμματός του που δείχνει ότι οι υποψήφιοι της δεν θα ενωθεί με άλλα κόμματα ή να αποσυρθεί από την κούρσα.

Σε αντίθεση, Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε ότι οι υποψήφιοι του θα αποσυρθεί από τις εκλογές στις δύο περιοχές όπου το Εθνικό Μέτωπο έκανε καλύτερο, και ότι αλλού θα ενωθεί με άλλα κόμματα.

«Το κόμμα της ακροδεξιάς απειλεί πολλές περιοχές της Γαλλίας,» δήλωσε ο κ Cambadélis.

«Η αριστερά είναι, λοιπόν, το τελευταίο προπύργιο των Ρεπουμπλικανών στη Γαλλία κατά της ξενοφοβικής άκρας δεξιάς», είπε, καλώντας όλες τις αριστερές κόμματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να νικήσουν το Εθνικό Μέτωπο.

Η κα Le Pen και το κόμμα της έχουν ωφεληθεί από ένα μήνυμα κατά της μετανάστευσης που άγγιξε τα όρια αντι-μουσουλμανική, καθώς και μια πρόσκληση για την αποκατάσταση των ευρωπαϊκών συνόρων. Οι έννοιες αυτές είχαν ήδη βρει πρόσφυση, όπως η Γαλλία αντιμετώπισε μια εισροή των μουσουλμάνων μεταναστών από τον πόλεμο περιοχές που έχουν πληγεί από τον κόσμο. Αλλά απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δυναμική μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, στις 13 Νοεμβρίου, κατά την οποία 130 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι ήταν πολύ σημαντικό να μην υπερεκτιμήσουμε τις πρόσφατες επιθέσεις στην εξήγηση της επιτυχίας της.Αντίθετα, βλέπουν μια μακροπρόθεσμη τάση στην οποία το Εθνικό Μέτωπο έχει κερδίσει έδαφος σε εκλογές μετά την εκλογή του. Έχει κάνει ακόμη πιο ραγδαία από την κα Λεπέν έλαβε την ηγεσία του κόμματος από τον πατέρα της, ο Jean-Marie Le Pen, το 2011.

«Η δυναμική υπέρ του Εθνικού Μετώπου δεν είναι μια επιφανειακή αντίδραση του γαλλικού εκλογικού σώματος σε μια κατάσταση κρίσης, μετά την επίθεση», δήλωσε ο Μπρούνο Cautrès, πολιτικός αναλυτής και ειδικός δημόσια γνώμη στο Κέντρο Πολιτικών Ερευνών στο Sciences Po.

«Είναι κάτι περισσότερο μακράς διαρκείας στο γαλλικό πολιτικό σύστημα», είπε.

Το αποτέλεσμα θα διαβάσετε εδώ ως πρόβλεψη της πολιτικής των προεδρικών εκλογών το 2017, αλλά ήδη η κυρία Le Pen έχει αλλάξει το περιεχόμενο της πολιτικής συζήτησης στη Γαλλία. Όλο το πολιτικό φάσμα, οι πολιτικοί παίρνουν μια πιο σκληρή γραμμή για τη μετανάστευση, και υπάρχει μια πρωτόγνωρη προθυμία να αναθεωρήσει τους κανόνες που διέπουν τα ανοικτά σύνορα μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είχε κερδίσει πριν από την ψηφοφορία,» δήλωσε ο Joel Gombin, πολιτικός αναλυτής στο Παρατηρητήριο για ριζοσπαστισμός του Ιδρύματος Jean-Jaurès, μια δεξαμενή σκέψης.

«Τα παλιά θέματα και οι προτάσεις του Εθνικού Μετώπου έχουν επανέλαβε τους στον πολιτικό διάλογο, όχι μόνο σχετικά με το δικαίωμα, αλλά επίσης, όλο και περισσότερο, στα αριστερά και ιδίως στη φωνή της εκτελεστικής εξουσίας, και ότι νομιμοποιεί το Εθνικό Μέτωπο ,» αυτός είπε.

Τόσο ο κ Hollande και ο Πρωθυπουργός Manuel Valls περιέγραψαν πιο πρόσφατα εθνικιστικά θέματα και να ληφθούν ιδιαίτερα σκληρή γραμμή σε θέματα ασφάλειας. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση γέρνει προς τα αριστερά, οι ηγέτες της έχουν αρχίσει να συζητούν για την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η οποία δίνει την επιβολή του νόμου έκτακτες εξουσίες, πέραν της τρέχουσας διάρκεια του τριμήνου.

Δημόσια στοιχεία από διαφορετικές πλευρές του πολιτικού φάσματος προέτρεψε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή, αν μη τι άλλο απ ‘όλα λόγω των ανησυχιών τόσο από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Republicains ότι θα χάσει έδαφος.

 Πηγή :www.nytimes.com

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ