Για να ολοκληρωθεί το BREXIT πρέπει να αλλάξουν… 20.000 νόμοι!

  • Μάρτιος 2, 2017

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την γνώμη ότι η συμφωνία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα χρειαστεί περισσότερο από διετία ώστε να ολοκληρωθεί.

«Δεν πιστεύω (…) ότι θα καταφέρουμε μέσα σε 24 μήνες να ξεκαθαρίσουμε τους διακανονισμούς για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ και να (σφυρηλατήσουμε) την όλη σχέση μεταξύ της Βρετανίας και της ευρωπαϊκής ηπείρου», είπε σε ομιλία του την Πέμπτη στο περιθώριο του διεθνούς Συνεδρίου του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει ανακοινώσει ότι θα θέσει σε εφαρμογή το Αρθρο 50 της Συμφωνίας της Λισαβώνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης τον Μάρτιο, για να ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις οι οποίες μπορεί να πάρουν δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν.

Ο Γιούνκερ ανέφερε επίσης ότι θα χρειαστεί να αλλάξουν τουλάχιστον 20.000 νόμοι προτού μπορέσει η χώρα να αποχωρήσει από την Ενωση, και πρόσθεσε ότι η Βρετανία δεν έχει το δικαίωμα να ολοκληρώσει διμερείς εμπορικές συμφωνίες ενώ ανήκει ακόμα στην ΕΕ.

Η σύναψη εμπορικών συμφωνιών είναι αποστολή της ΕΕ: «Η Βρετανία δεν μπορεί να ολοκληρώσει εμπορικές συμφωνίες με το ήμισυ του πλανήτη, παρότι πράττει ακριβώς το αντίθετο», τόνισε.

 

Πηγή ka-business

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ