Η Αστυνομία «κατέλαβε» τη μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας -Γιατί ο Ερντογάν θέλει να κλείσει τη Zaman;

 • Μάρτιος 6, 2016
 • Δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και οχημάτων με εκτοξευτήρες νερού υπό πίεση για να απομακρύνουν το πλήθος και να εισβάλουν βίαια στα γραφεία της εφημερίδας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Τουρκία, της Zaman.

  Η εισβολή ξεκίνησε μετά την απόφαση δικαστηρίου να τεθεί υπό δικαστική επιμέλεια, σύμφωνα με εικόνες που μεταδίδονται απευθείας μέσω Διαδικτύου.

  Πολλές εκατοντάδες υποστηρικτές της Ζαμάν είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της εφημερίδας για ναδιαμαρτυρηθούν για την απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης.

  https://www.youtube.com/watch?v=18_iK4fLQlo

   

  Κρατικά τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν αιτήματος εισαγγελέα που διεξάγει έρευνα σχετικά με τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

  Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Γκιουλέν, άλλοτε στενός σύμμαχος του προέδρου της ΤουρκίαςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορείται ότι συνωμότησε για να ανατρέψει την κυβέρνηση, μετά τις διαρροές στοιχείων για ένα σκάνδαλο διαφθοράς το 2013 που πιστεύεται ότι έκαναν αστυνομικοί πιστοί στο θρησκευτικό του τάγμα.

  Πηγή:eirinika

 

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ