Ινδονησία: Βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν τον τρόμο στην Τζακάρτα

  • Ιανουάριος 14, 2016

Για τουλάχιστον έξι νεκρούς μιλά η αστυνομία – Πληροφορίες ότι η επίθεση σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος – Φόβοι ότι άλλοι έξι ένοπλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης – Στόχος των βομβιστών τα Starbucks, ένα εμπορικό κέντρο και τα γραφεία του ΟΗΕ

 

Τον τρόμο σκόρπισαν στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, βομβιστές αυτοκτονίας που επιτέθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για έξι νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι το μπαράζ των επιθέσεων σχετίζεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Τρεις από τους βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς τους σε καταστήματα Starbucks ενώ άλλοι δύο ένοπλοι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Associated Press. Πληροφορίες μιλούν για άλλους έξι ενόπλους που κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους της πόλης.

Η στιγμή μιας εκ των εκρήξεων στην Τζακάρτα: 

 

Ανάμεσα στα θύματα φέρεται να είναι ένας αστυνομικός.

Μετά την πρώτη έκρηξη ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών για τουλάχιστον 1,5 ώρα στους δρόμους της ινδονησιακής πρωτεύουσας.

Διεθνή ΜΜΕ μιλούν για έως και δέκα εκρήξεις που σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, έξω από εμπορικό κέντρο και κοντά στα γραφεία του ΟΗΕ στην πόλη.

Η Ινδονησία τις προηγούμενες ημέρες ήταν σε συναγερμό για επίθεση από Ισλαμιστές και η αστυνομία είχε πραγματοποιήσει επιχειρήσεις σε βάρος υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό κράτος.

Τον Δεκέμβριο είχαν συλληφθεί εννέα ύποπτοι για επιθέσεις στη Σουμάτρα, την Ιάβα και το Καλιμαντάν. Οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους έγγραφα στα οποία γινόταν αναφορά σε σχέδια για «κονσέρτα» στην Ινδονησία.

Οι πρώτες φωτόγραφίες από την Τζακάρτα

Πηγή:protothema

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ