Υπό αστυνομική προστασία γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής

  • Ιούνιος 12, 2016

Δέχθηκαν απειλές για το Αρμενικό

Διαμαρτυρία μπροστά στη γερμανική πρεσβεία στην Άγκυρα κατά του ψηφίσματος για την Γενοκτονία, με στόχο και τουρκικής καταγωγής γερμανούς βουλευτές   (Φωτογραφία:  Reuters )
  • Βερολίνο, Γερμανία
Υπό αστυνομική προστασία έχουν τεθεί έντεκα γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι έλαβαν απειλές για τη ζωή τους, μετά την απόφασή τους να στηρίξουν το νομοσχέδιο που αναγνωρίζει τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Το γερμανικό ΥΠΕΞ συνέστησε, παράλληλα, στους βουλευτές να αποφύγουν ταξίδια στην Άγκυρα επειδή το Βερολίνο «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους».

Οι έντεκα βουλευτές έχουν δεχθεί τα «πυρά» της τουρκικής κυβέρνησης, με τον ίδιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναρωτιέται «τι είδους Τούρκοι είναι αυτοί;»

Ο τούρκος πρόεδρος είχε υποστηρίξει πως οι γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής πρέπει να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις και τους κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτες και έχουν «μολυσμένο αίμα».

Ο δήμαρχος της Άγκυρας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter ένα tweet, όπου έδειχνε τους 11 βουλευτές με το σχόλιο: «Μας μαχαίρωσαν πισώπλατα».

Μεταξύ των βουλευτών που βρίσκονται υπό αστυνομική προστασία είναι και ο ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων, ο Τζεμ Εζντεμίρ, ο οποίος δέχτηκε απειλές για τη ζωή του. Ο βουλευτής δήλωσε σε εφημερίδα ότι του εστάλησαν e-mail που γράφουν: «Θα σε βρούμε οπουδήποτε».

Ο ίδιος σημειώνει ότι καλά πληροφορημένοι φίλοι του στην Τουρκία τού είπαν να λάβει σοβαρά υπόψη του τις απειλές.

Πηγή:news. in.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ