Λύτρα και όπλα φέρεται να ζητούν οι απαγωγείς Σέρβων διπλωματών στη Λιβύη

  • Νοέμβριος 11, 2015

Επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι διεξάγονται διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα αφεθούν ελεύθεροι ο οδηγός της πρεσβείας Γιόβιτσα Στέπιτς και η διοικητικός υπάλληλος Σλάτζανα Στάνκοβιτς.

Οι δύο υπάλληλοι της σερβικής πρεσβείας απήχθησαν την περασμένη Κυριακή, όταν ένοπλοι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε πομπή οχημάτων της πρεσβείας που κινούνταν στην πόλη Σαμπράθα, που βρίσκεται εξήντα χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Παρά την αισιοδοξία του πρωθυπουργού της Σερβίας ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος, ο Τύπος του Βελιγραδίου εκφράζει ανησυχίες για την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς.

Η εφημερίδα Vecernje Novosti σε σημερινό δημοσίευμα, επικαλούμενη πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Σερβίας, αποκαλύπτει ότι απαγωγείς έχουν οχυρωθεί σε σπίτι που βρίσκεται σε προάστιο της πόλης Σαμπράθα και ζητάνε λύτρα και όπλα για να αφήσουν ελεύθερους τους υπαλλήλους της σερβικής πρεσβείας.

Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και δεν υπάρχει πρόοδος εξαιτίας του γεγονότος ότι οι απαγωγείς συνεχώς θέτουν νέα αιτήματα, αποκαλύπτει η εφημερίδα. Αναφέρει δε ότι πιθανότατα πίσω από την απαγωγή βρίσκονται εγκληματικές ομάδες, που συνδέονται με παρακρατικές φράξιες της λιβυκής αστυνομίας.

Η Vecernje Novosti συνδέει την υπόθεση και με το εμπόριο όπλων από τη Σερβία προς την Λιβύη. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι πρόσφατα το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας απέρριψε αίτημα Σέρβου εμπόρου όπλων που τα αρχικά του ονοματεπώνυμου του είναι S.T. για εξαγωγή όπλων στη Λιβύη.

«Η εξαγωγή των όπλων απετράπη την τελευταία στιγμή με παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς και έτσι αποφεύχθηκε διεθνές σκάνδαλο αφού με απόφαση του ΟΗΕ απαγορεύεται η πώληση όπλων στη Λιβύη» γράφει η «Vecernje Novosti» σε σημερινό δημοσίευμα.

Πηγη:naftemporiki.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ