Ο χειμώνας δε σταματά τους πρόσφυγες: 35 φορές περισσότεροι πέρασαν τη Μεσόγειο τον φετινό Ιανουάριο

  • Ιανουάριος 31, 2016

Οι πρόσφυγες που διέσχισαν τη Μεσόγειο τον Ιανουάριο του 2016 ήταν περίπου 52.000 πρόσφυγες, όταν τον αντίστοιχο περσινό μήνα είχαν περάσει 35 φορές λιγότεροι

Περισσότεροι από 52.000 πρόσφυγες και μετανάστες διέσχισαν την ανατολική Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη τον Ιανουάριο, δηλαδή 35 φορές περισσότεροι από αυτούς που είχαν επιχειρήσει να περάσουν την ίδια περίοδο πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ο καθημερινός αριθμός μεταναστών και προσφύγων είναι ισοδύναμος με τον αριθμό που δίνουν τα στοιχεία για όλο τον Ιανουάριο δύο χρόνια πριν.

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν αυτό το μήνα, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 39 ανθρώπων που πνίγηκαν στο Αιγαίο το πρωί του Σαββάτου μετά από ανατροπή δουλεμπορικού ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο Guardian το λιμενικό της Τουρκίας έσωσε 75 ανθρώπους που είχαν προορισμό το νησί της Λέσβου.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και τα μποφόρ, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών δεν έχει μειωθεί σε σχέση με του καλοκαιρινούς μήνες που ο καιρός δεν ήταν εμπόδιο. Για παράδειγμα τον Ιούλιο είχαν προσπαθήσει να διασχίσουν την Μεσόγειο 54,899 αριθμός που προσεγγίζει τα στοιχεία του Ιανουαρίου.

Πηγή:protothema

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ