Ο μέσος εργαζόμενος στη Βρετανία πληρώνει περισσότερο φόρο από το Facebook!

  • Οκτώβριος 12, 2015
Μετοχές αξίας πάνω από 35 εκατ. στερλίνες προσέφερε στο προσωπικό του στο Λονδίνο το Facebook, ενώ η ζημιά ελαχιστοποίησε το φόρο του πέρυσι. Η εταιρία πλήρωσε μόλις 4.327 στερλίνες έναντι 5.393 που πληρώνει ένας μέσος εργαζόμενος.

Το Facebook πλήρωσε μόνο 4.327 στερλίνες σε φόρους στη Βρετανία το περασμένο έτος, παρότι προσέφερε στο προσωπικό του στο Λονδίνο 210.000 στερλίνες σε μισθούς και μπόνους, σύμφωνα με δημοσίευμα των Sunday Times που επικαλείται το CNBC.

Το κοινωνικό δίκτυο προσέφερε μετοχές αξίας 35,4 εκατ. στερλίνες στα 362 άτομα που αποτελούν το προσωπικό του στο Λονδίνο, οδηγώντας το βρετανικό του τμήμα σε λογιστική ζημιά ύψους 28,5 εκατ. πέρυσι, σύμφωνα με τη Facebook UK Limited.

Οι αυξημένες απώλειες της εταιρίας επέτρεψαν στο Facebook να ελαχιστοποιήσει τον εταιρικό του φόρο στη Βρετανία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Ο φόρος που πλήρωσε το Facebook είναι σημαντικά χαμηλότερος από εκείνον που η εφορία συγκεντρώνει από το μέσο Βρετανό εργαζόμενο. Όπως αναφέρει το CNBC, ένας εργαζόμενος με εισόδημα 36.500 στερλίνες –δηλαδή το βασικό μισθό στη χώρα- πληρώνει 3.180 σε φόρο εισοδήματος, καθώς και 2.213 για την ασφάλισή του.

Πηγή:euro2day.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ