Συνομιλίες για το σκάνδαλο της Volkswagen θα έχει στις ΗΠΑ ο Γερμανός υπ. Μεταφορών

  • Οκτώβριος 23, 2015

Την Ουάσιγκτον θα επισκεφθεί τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας Αλεξάντερ Ντόμπριντ για να συζητήσει το σκάνδαλο με το παράνομο λογισμικό ρύπων των ντιζελοκίνητων οχημάτων της εταιρείας Volkswagen με τον Αμερικανό ομόλογό του Άνθονι Φόξ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Στόχος του Ντόμπριντ είναι επίσης να συναντηθεί με αξιωματούχους της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA).

Την Πέμπτη η Volkswagen ανακοίνωσε ότι διερευνά αν το παράνομο λογισμικό – που είχε τοποθετηθεί σε 11 εκατομμύρια οχήματα του ομίλου – ενδέχεται να βρίσκεται και σε έναν άλλο τύπο κινητήρα ντίζελ.

Αφότου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, πριν από περίπου έναν μήνα, έχει «ενοχοποιηθεί» μόνο ένας τύπος ντιζελοκινητήρα, ο ΕΑ189, αλλά εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) χθες ότι «τα επίπεδα εκπομπής (ρύπων) του κινητήρα ΕΑ288 αποτελούν αυτήν την στιγμή αντικείμενο επιπρόσθετων ερευνών».

Η VW έχει διαβεβαιώσει ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 θα έρθει σε επαφή με όλους τους ιδιοκτήτες των οχημάτων αυτών προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα.

Πηγή:naftemporiki.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ