Τηλεδιάσκεψη των αρχηγών του ναυτικού ΗΠΑ – Κίνας για τη Νότια Σινική Θάλασσα

  • Οκτώβριος 29, 2015

Τηλεδιάσκεψη θα έχουν σήμερα ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Κινέζος ομόλογός του, δύο εικοσιτετράωρα μετά την περιπολία πλοίου του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού γύρω από ένα τεχνητό νησί της Κίνας στη Νότια Σινική Θάλασσα που προκάλεσε την οργή του Πεκίνου.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, η πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης ήταν κοινή πρωτοβουλία του ναυάρχου Τζον Ρίτσαρντσον των ΗΠΑ και του ναυάρχου Γου Σενγκλί της Κίνας ώστε να συζητηθούν οι πρόσφατες ναυτικές επιχειρήσεις στη Νότια Σινική Θάλασσα και οι ναυτικές σχέσεις των δύο χωρών.

Είναι η τρίτη φορά που ανώτατοι αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού και των δύο χωρών συναντώνται μέσω εικονοτηλεδιάσκεψης.

Η περιπολία του USS Lassen τη Τρίτη ήταν η σημαντικότερη πρόκληση των ΗΠΑ για το όριο των 12 μιλίων που ισχυρίζεται η Κίνα ότι ισχύει γύρω από τα τεχνητά νησιά που έχει χτίσει στο αρχιπέλαγος Σπράτλι.

Στο μεταξύ, η αγγλόφωνη εφημερίδα China Daily ανέφερε ότι ο Ναύαρχος Χάρι Χάρις, διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στον Ειρηνικό Ωκεανό, θα επισκεφθεί το Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή:naftemporiki.gr

 

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ