Χουλιαράκης (ΥΠΟΙΚ): Τομή ο προϋπολογισμός του 2016 – Οι τρεις βασικοί στόχοι της κυβέρνησης

  • Νοέμβριος 25, 2015
Τυχόν ελλείμματα και ύφεση απεύχεται η ελληνική κυβέρνηση – Οι νέοι στόχοι προς την ανάκαμψη της οικονομίας
Στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης μετά την εκταμίευση των δόσεων από το νέο πρόγραμμα διάσωσης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου και χαρακτήρισε «τομή» τον προϋπολογισμό του 2016.
Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τον προϋπολογισμό σημείωσε ότι είναι ο πρώτος από τους τέσσερις που θα ακολουθήσουν από το 2016 έως το 2019 και θα σηματοδοτήσουν μεσοπρόθεσμα, τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης.
«Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης», εξήγησε ο κ. Χουλιαράκης:
Η εφαρμογή μιας δημοσιονομικής πολιτικής που θα εμποδίζει την παραγωγή ελλειμμάτων, η ανάσχεση της αναπαραγωγή της ύφεσης, μέσω των εξωπραγματικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων και η ενίσχυση του κοινωνικού προϋπολογισμού, για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της υγείας και της παιδείας.
«Φέτος για πρώτη φορά ενισχύουμε τον προϋπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων και τον κοινωνικό προϋπολογισμό. Το σύνολο του κοινωνικού προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 830 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης και κατέληξε:
«Ο συνδυασμός της δημοσιονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι το αριστερό αποτύπωμα στον προϋπολογισμό του 2016.
Αναγνωρίζουμε τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε και τις δυνατότητες των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, όμως καθώς η κατάσταση της οικονομίας θα βελτιώνεται από το 2017 θα μπορούμε να διαθέσουμε μεγαλύτερα ποσά για τον κοινωνικό προϋπολογισμό».
Πηγή:bankingnews

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ