ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Εορτασμός Εθνικής Ημέρας Ελλάδας στην EXPO στο Μιλάνο

  • Οκτώβριος 21, 2015

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού

 

Η Εθνική Ημέρα της Ελλάδας εορτάζεται αύριο στην έκθεση EXPO που πραγματοποιείται στο Μιλάνο. Η φετινή Ημέρα είναι αφιερωμένη στην προαγωγή και προώθηση των αξιών της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Πρόσφατα η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) αποφάσισε να παράσχει έμπρακτη βοήθεια προς τους πρόσφυγες που έρχονται στην χώρα μας, ξεκινώντας μία Ανθρωπιστική Πρωτοβουλία Συγκέντρωσης Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης. Πρωτοβουλία που τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταναστευτικής Πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, συλλέγονται από επιχειρήσεις τρόφιμα για τους πρόσφυγες παράλληλα με τη διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής σε δύο μεγάλες διεθνείς εκθέσεις (την EXPO στο Μιλάνο και την Anuga 2015, τον Σεπτέμβριο στην Κολωνία, όπου η Ελλάδα ήταν τιμώμενη χώρα), όπου κεντρικό θέμα είναι η διατροφή.

Στις 18 Οκτωβρίου 2015, στο πλαίσιο της EXPO στο Μιλάνο, ανακοινώθηκε η σύμπλευση  της Περιφέρειας Σικελίας με την Ελλάδα, από την κα Mariella Lo Bello, Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Περιφέρειας της Σικελίας, στο πλαίσιο της παραπάνω ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας του Enterprise Greece. Αύριο, η κα. Bello θα επισκεφθεί το Ελληνικό Περίπτερο, συνοδευόμενη από τον Έλληνα Αναπληρωτή Γενικό Επίτροπο της EXPO 2015 και Πρόεδρο του Enterprise Greece, Χρήστο Στάικο. Μετά τη συνάντηση θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση.

από το Γραφείο Τύπου

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ