Ένας Έλληνας στην Κίνα.

  • Νοέμβριος 18, 2015

Στο διεθνές συνέδριο GREEN DESIGN 2015 που πραγματοποιήθηκε στις  13 & 14 Νοέμβριου στο Πεκίνο την πρωτεύουσα της Λ.Δ.Κίνας   ένας  Έλληνας κέρδισε  τις εντυπώσεις , o  Κ. Δημήτρης Μούρσας  ως ειδικός σύμβουλος του Ελληνικού εθνικού φορέα πιστοποιήσεων ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ στην Κίνα, παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα του Green Eco Design στην Ευρώπη και τα αποτελέσματα αυτών στην μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

 

2015 Green Forum Beijing speech
Στο διήμερο αυτό διεθνές συνέδριο  έδωσαν το παρόν και  πολλά στελέχη της Κινέζικής κυβέρνησης , από το υπουργείο MIIT ( Ministry Of Industry & Information Technology of China ) , από το  CNIS ( China National  Institute Of Standardization) , από την AQSIQ (General Administration of Quality Supervision,Inspection and Quarantine of China) , από την SAC ( Standardization Administration Of China)  και επίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση  ( ΕC DG Grow)  και από τα Hνωμένα έθνη ( United Nation Environmental Program) καθώς και πλήθος εταιρειών
H ομιλία του κ. Δημήτρη Μούρσα είχε θέμα τις ευρύτερες εξελίξεις και τα νέα δεδομένα στο τομέα των οικολογικών κατασκευών , συνέχεια της Ευρωπαϊκής Directive EEP (Energy Efficiency Plan) η οποία έχει ως στόχο μέχρι το 2020 το 25% των κτηρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση να  έχουν οικολογικό χαρακτήρα. Χτίζοντας  οικολογικά κτήρια μπορούμε να  επεκτείνουμε την ζωή μας και τη ζωή του πλανήτη μας τόνισε! Κλείνοντας την ομιλία του και αιφνιδιάζοντας το κοινό που παρακολουθούσε , ομιλώντας στην Κινεζική γλώσσα εξέφρασε την προσωπική του άποψη πως:

« Σήμερα το Πεκίνο του 2015 εν σύγκρισή με το προηγούμενο έτος 2014 είναι περισσότερο “GREEN ”  και πως πρέπει όλοι να επιδοκιμάσουμε τις αποτελεσματικές προσπάθειες όλων των  κρατικών φορέων  που παρευρίσκονται εδώ καθώς και της Κεντρικής Κυβέρνησης  της Λ.Δ. της Κίνας  διότι απέδειξαν πως λειτουργώντας συντονισμένα μπορούν να  καταφέρουν πολλά»  

2015Green Forum Beijing

Στη συνέχεια και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων  δήλωσε:

“Το συνέδριο που πραγματοποιείτε σήμερα στο Πεκίνο σε μία από τις πιο μολυσμένες  ατμοσφαιρικά πόλεις του κόσμου είναι η απάντηση σε όλους αυτούς που χλευάζουν την Κινεζική κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει βήματα μπροστά και αδιαφορεί για τον περιορισμό της οικολογικής μόλυνσης και την βελτίωση του αέρα που αναπνέουμε , το πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση στην πόλη δεν έχει εξαλειφθεί τελείως αλλά τα σημάδια βελτίωσης είναι αισθητά , εύχομαι τα επόμενα χρόνια να μπορούμε όλοι μας να λέμε περήφανα ότι ζούμε στην πιο «Πράσινη» πρωτεύουσα του κόσμου”

Ερωτηθείς για την  Περιβαλλοντική κατάσταση στην Ελλάδα και την μηδενική μόλυνση του αέρα στο «Αιγαίο Πέλαγος» δήλωσε:

Πως οι περισσότεροι φίλοι Κινέζοι που επισκέπτονται την  Χώρα μας ταξιδεύουν στο Αιγαίο Πέλαγος και την Σαντορίνη όχι μόνον για το  καθαρό περιβάλλον και τον καθαρό αέρα αλλά διότι το Αιγαίο Πέλαγος και οι ομορφιές του είναι ένας από τους λίγους παραδείσους πάνω  στην Γη”.

Εμείς με τη σειρά μας ευχόμαστε καλή επιτυχία σε κάθε  Έλληνα που προβάλλει την Χώρα μας στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Λ.Δ. της Κίνας  η οποία είναι μια χώρα με πολλά κοινά  και πολλές αντιθέσεις με εμάς. Πιστεύουμε πως τις δύσκολες εποχές που ζούμε για την Χώρα μας τέτοιες προσπάθειες πρεπει να επιδοκιμάζονται και να πολλαπλασιάζονται.

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ