Γ. Σταθάκης: «Οι μισθοί στον ΟΒΙ θα προσαρμοστούν σε όσα προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο»

  • Οκτώβριος 17, 2015

Διευκρινήσεις σχετικά με τη μισθολογική κατάσταση στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, δόθηκαν σήμερα από το υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Μετά από ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή προς τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με τη μισθολογική κατάσταση στον ΟΒΙ, από το γραφείο Τύπου του υπουργείου επισημαίνονται τα εξής: – Ο ΟΒΙ είναι αυτοχρηματοδοτούμενος Οργανισμός, που δεν επιβαρύνει με οποιονδήποτε τρόπο τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Ήδη από το 2012 οι μισθοί των εργαζομένων στον ΟΒΙ έχουν περικοπεί κατά 25%, ακολουθώντας τις επιταγές των νόμων 4024/11 και 4093/12. Σύμφωνα με αυτούς, πέραν του συγκεκριμένου ποσοστού ενεργοποιείται αναστολή περικοπής και άρα δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση.

– Οι μισθοί στον ΟΒΙ θα προσαρμοστούν σε όσα προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο, όπως ορίζει ο νόμος 4093/12.

– Συνολικά το θέμα του μισθολογίου βρίσκεται προς εξέταση στη Δικαιοσύνη, με προσφυγές των εργαζομένων (αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο σχετικά με τις μειώσεις των μισθών), του ίδιου του Οργανισμού (αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ αναφορικά με το νομικό του καθεστώς) αλλά και του Δημοσίου (ποινική δίωξη εις βάρος μελών απελθούσας Διοίκησης του Οργανισμού για ανεπαρκή μείωση των μισθών).

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι περιμένει τις σχετικές τελεσίδικες αποφάσεις, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται πως ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και συνιστά τον αρμόδιο στην Ελλάδα φορέα για την κατοχύρωση ευρεσιτεχνιών και βιομηχανικών σχεδίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ