Ιαπωνία: Βλέπει ενδείξεις αποδυνάμωσης στην οικονομία

  • Οκτώβριος 14, 2015

Η ιαπωνική κυβέρνηση υιοθέτησε μια πιο απαισιόδοξη εικόνα για την οικονομία τον Οκτώβριο, και υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την βιομηχανική παραγωγή, εξαιτίας της ασθενέστερης ζήτησης από τις ασιατικές αναδυόμενες οικονομίες.

Στην μηνιαία της έκθεση για τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση αναγνώρισε κάποιες περιοχές «αδυναμίας» ενώ επανέλαβε ότι η οικονομία ανακάμπτει ελαφρώς. Η κυβέρνηση προηγουμένως αναγνώριζε μονο κάποια «επιβράδυνση».

Η κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει τη συνολική της αξιολόγηση για την οικονομία, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, καταφέροντας ένα πλήγμα στις προσπάθειες του πρωθυπουργού Shinzo Abe να βάλει την οικονομία ξανά σε τροχιά ισχυρής ανάκαμψης.

«Έχει καθυστερήσει η ανάκαμψη στην κατανάλωση και στις επενδύσεις. Παρόμοιες κινήσεις έχουν παρατηρηθεί στην παραγωγή», δήλωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος σε συνέντευξη Τύπου.

Δήλωσε ότι παρά τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών, ορισμένοι άνθρωποι πιθανώς δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι οι μισθοί τους θα συνεχίσουν να αυξάνονται, και ότι οι αυξήσεις των τιμών στα προϊόντα καθημερινής χρήσης, είναι πιθανό να οδηγήσουν αυτούς με χαμηλά εισοδήματα, ιδίως τους ηλικιωμένους, να περιορίσουν τις δαπάνες τους.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση, έχει σημειώσει κάποια πρόοδο σε ό,τι αφορά στις πολυαναμενόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Οι ενδείξεις εξασθένισης της οικονομίας, έχουν εγείρει κάποια σπέκουλα ότι η κυβέρνηση σύντομα θα εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω τόνωσης της οικονομίας.

 

Πηγή: capital.gr

 

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ