Κατακόρυφη αύξηση των συμφωνιών στην αγορά Συγχωνεύσεων και Εξαγορών για την Ελλάδα – Μειωμένες οι συνολικές συμφωνίες το 2015

  • Νοέμβριος 23, 2015
Η Τουρκία πέτυχε τον μεγαλύτερο αριθμό συμφωνιών (155), με Πολωνία και Τσεχία να ακολουθούν
Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την αγορά Συγχωνεύσεων και Εξαγορών (Σ&Ε), καθώς η Ελλάδα αύξησε κατά 122% τον αριθμό των συμφωνιών της το πρώτο εξάμηνο του 2015, καθώς έφτασε τις 20, με το αντίστοιχο νούμερο για την ίδια περίοδο του 2014 να είναι μόλις 9.
Η συνολική αξία των συμφωνιών έφθασε τα 1,6 δισ. δολάρια για την Ελλάδα, παρουσιάζοντας αύξηση 60%, λόγω της εξαγοράς της Pharmathen από τη Βρετανική BC Partners Ltd έναντι 642,5 εκ δολαρίων, και της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά από τη Γαλλική Imerys έναντι 634,1 εκ δολαρίων.
«Με την προϋπόθεση μίας επιτυχούς ολοκλήρωσης, με τη σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, των ανακεφαλαιοποιήσεων στην Ελλάδα και τη σταδιακή εμπέδωση ενός κλίματος σταθερότητας, αναμένεται αντίστοιχα βελτίωση και του επενδυτικού κλίματος. Πιστεύουμε ότι θα δούμε περισσότερες εξαγορές και συγχωνεύσεις στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης πολλών κλάδων της οικονομίας, που αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες λόγω της παρατεταμένης κρίσης», δηλώνει ο Τάσος Ιωσηφίδης, επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων Ελλάδας.
Όσον αφορά γενικότερα την εν λόγω αγορά, η Τουρκία πέτυχε τον μεγαλύτερο αριθμό συμφωνιών (155), με Πολωνία και Τσεχία να ακολουθούν.
Μικτό ήταν το συνολικό πρόσημο της Σ&Ε στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, καθώς η εκτιμώμενη συνολική αξία των συμφωνιών μειώθηκε κατά 10,8%, ενώ ο συνολικός αριθμός των συμφωνιών αυξήθηκε κατά 2,9% φθάνοντας τις 647, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥ M&A Barometer η οποία καλύπτει χώρες της περιοχής.
Πηγή: bankingnews.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ