Κινέζος Πρόεδρος: Η οικονομία δέχεται σημαντικές πιέσεις

  • Νοέμβριος 18, 2015

Διαβεβαιώσεις πως η κινεζική οικονομία είναι ανθεκτική και πως θα συνεχίσει στην κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, έδωσε ο πρόεδρος της χώρας Xi Jinping, αναγνωρίζοντας τους κινδύνους υπονόμευσης της ανάπτυξης.

«Γενικά, οι βασικές οικονομικές παράμετροι καθώς και η μακροπρόθεσμη πορεία παραμένουν σταθερές”, είπε ο Xi από το βήμα της Συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού την Τετάρτη στη Μανίλα. «Από την άλλη, η κινεζική οικονομία ακόμα αντιμετωπίζει το περίπλοκο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, τις καθοδικές πιέσεις και το προσωρινό σοκ από τις βαθιές μεταρρυθμίσεις”.

Οι μικρότερες ασιατικές οικονομίες που στηρίζονται στη ζήτηση της Κίνας για την απορρόφηση των εξαγωγών τους, ανησυχούν μπροστά στην προοπτική η χώρα να καταγράψει τον μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 25 χρόνων – και που έξι μειώσεις επιτοκίων πέρυσι δεν κατάφεραν να τονώσουν.

Ο Κινέζος Πρόεδρος τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Ασίας-Ειρηνικού (Regional Comprehensive Economic Partnership ) και ανέδειξε τη σημασία της Ασιατικής Τράπεζας Επενδύσεων Υποδομών των 100δισ.

Πηγή: capital.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ