Π. Μοσκοβισί: Πολύ καλή η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση

  • Οκτώβριος 22, 2015

Για μετάλλαξη του Έλληνα πρωθυπουργού μίλησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί στον ρ/σ Europe 1, υπογραμμίζοντας ότι πλέον η συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ καλή.

Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα κάνει μια σειρά από μεταρρυθμίσεις και πως η Κομισιόν θα εκταμιεύσει κατόπιν αυτού τα χρήματα των δόσεων που υπολείπονται, ύψους 3 δισ. ευρώ.

Στη συνέχεια -τόνισε- θα αξιολογηθεί το πρόγραμμα, ενώ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο θα τεθούν επί τάπητος τα ζητήματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και του ελληνικού χρέους.

Όπως υποστήριξε ο Γάλλος επίτροπος, το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο από τη στιγμή που ο καθένας κάνει το μερίδιό του, δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση τις μεταρρυθμίσεις και οι εταίροι την εποικοδομητική τους στάση.

«Η Ελλάδα έχει κάνει έναν αριθμό μεταρρυθμίσεων και θα τους δώσουμε λεφτά, συνολικά 3 δισ. ευρώ», δήλωσε συγκεκριμένα στο Europe 1, συμπληρώνοντας πως «κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου, θα ασχοληθούμε με το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών τραπεζών και του Ελληνικού χρέους».

Ντομπρόφσκις: Ερχεται το «ναι» για τα 2 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει την επόμενη εβδομάδα την έγκριση των θεσμών για την εκταμίευση μιας δόσης ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις.

«Τα πράγματα έχουν πάρει λίγο-πολύ τον δρόμο τους», δήλωσε ο Ντομπρόφσκις, ο οποίος είναι προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Αθήνα την 26η και την 27η Οκτωβρίου, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα πρόκειται να εξασφαλίσει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ την επόμενη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν απάντησε: «Αυτό θα έλεγα».

Απεσταλμένοι των τεσσάρων θεσμών που επιβλέπουν την πορεία εφαρμογής των μέτρων που ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο της δανειακής της σύμβασης θα βρίσκονται στην Αθήνα από σήμερα έως την 23η Οκτωβρίου για να συζητήσουν «την πρόοδο στην εφαρμογή του προγράμματος», είχε διευκρινίσει τη Δευτέρα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, αναφερόμενη στην Κομισιόν, την ΕΚΤ, τον ΕΜΣ και το ΔΝΤ.

Ο κ. Ντομπρόφσκις θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ανέφερε η Κομισιόν.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως οι συζητήσεις θα καλύψουν μεταξύ άλλων τις «νομοθετικές εξελίξεις» στην Ελλάδα.

 

 

 

Πηγή  :  euro2day.gr

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ