«Παγώνει» το Ασφαλιστικό η κυβέρνηση – Μέσα Ιανουαρίου στη Βουλή – «Αγκάθι» οι εργοδοτικές εισφορές

  • Δεκέμβριος 3, 2015
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι υιοθετεί την άποψη ότι πρέπει να προηγηθεί διάλογος πριν την κοινοβουλευτική διαδικασία
Για τα μέσα του Ιανουαρίου, όπως όλα δείχνουν, μετατίθεται η κατάθεση του Ασφαλιστικού, με το Μαξίμου να «παγώνει» τον σχεδιασμού για την άμεση ψήφισή του, ελέω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κυβερνητική πλειοψηφία.
Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις παρουσία του Υπουργού Γ. Κατρούγκαλου, το Μαξίμου αποφάσισε να εξαντλήσει τα περιθώρια, αφού και οι δανειστές δεν έχουν θέσει ασφυκτικά όρια για την ψήφισή του, προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες για τυχόν διαρροές.
Όπως αναφέρουν πηγές από το Μαξίμου, παρά τις αντίθετες φωνές που είχαν ταχθεί υπέρ μιας εξπρές – κατάθεσης, η κυβέρνηση φαίνεται ότι υιοθετεί την άποψη ότι πρέπει να προηγηθεί διάλογος πριν την κοινοβουλευτική διαδικασία, και άρα ο χρόνος δεν επαρκούσε για ψήφισή του εντός του τρέχοντος μηνός.
Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως να επιμείνει στη συγκρότηση μια επιτροπής για το ασφαλιστικό, με επικεφαλής τον Σάββα Ρομπόλη, η οποία θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει και μελετήσει όλες τις προτάσεις για το ασφαλιστικό και να καταλήξει στις δικές της προς την κυβέρνηση.
Μεγάλο άλλωστε αγκάθι παραμένει η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, με τις ενώσεις να έχουν ήδη προχωρήσει σε σκληρή για την κυβέρνηση κριτική.

Πηγη:bankingnews

ΜΕΤΡΑΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ